Krcati autobusi Blue Line-a na relaciji Kamenari-Igalo, dešavaju se incidenti

S početkom školske godine, nijesu prestale gužve u gradskim autobusima Blue line-a duž hercegnovske rivijere. Naprotiv. Kako nam svjedoče putnici iz Baošića koji redovno koriste gradski autobus, ovih dana je bilo i nemilih scena. Ispričali su Novskom portalu što se dešavalo u autobusu koji je krenuo iz Kamenara prije dva dana, u 10 do 10 ujutru.
 

„Autobus saobraća svakih pola sata, ali kao da nema dovoljno linija. Prekjuče je gradski autobus u Zeleniku primio putnike, veliku grupu đaka, na svo troje vrata. Pomjerili su nas sve, nagurali smo se kao sardine. Ni igla nije mogla pasti. Od te stanice do Meljina bilo je guranja, a tri žene su izgubile svijest. Nastala je panika. Jedna je pala, druga sjedala, treća negdje pozadi. Našla se voda i nekako su se osvijestile. Kada smo došli u Meljine, i tu je primljena grupa putnika, iako više nije imalo đe da stanu. Onda su vratima prištinuli nogu jednoj učenici, koja je vrištala. Vrata se nisu mogla zatvoriti. Vozač je krenuo dalje. Svi su urlali i negodovali. Onda je vozač nekako  otvorio, pa zatvorio vrata“, žali nam se mještanka s rivijere.

Ona već tri godine ide do Novog autobusom i to joj odgovara više nego da sama vozi, međutim, sve su veće gužve tokom cijele godine. Jer, autobusima se redovno voze i turisti koji dolaze na odmor u hotele Carina u Bijeloj i Kumboru, a od septembra i đaci.

„Turisti u velikim grupama ulaze u gradski autobus, na što naravno imaju pravo, jer su proračunali da im je to jeftinije nego taksijem. Ali, nastane često pravi karambol, pa mi je prosto neprijatno što sam mještanka. Ako postoji saobraćajna inspekcija, ili interna kontrola u Blue line-u, vozači ne bi smijeli da primaju iz bezbjednosnih razloga toliko putnika. Šoferi nisu ni krivi, tako im je naređeno, da nikoga ne ostavljaju na stanici. Ali uprava Blue line- bi se morala pozabaviti ovim problemom, uvesti više autobusa, ili češće linije“.
 

Svjesna je da to saobraćajno preduzeće ima monopol u gradskom i đačkom prevozu, ali bi zato, kako kaže, Opština morala da reaguje da promijene poslovnu politiku u interesu građana i turista. Ranije, uostalom, znalo se da u đački autobus ne smiju ulaziti drugi putnici i obrnuto, đaci nisu ulazili u autobuse na redovnim gradskim linijama. Sada su svi zajedno i dešava se da đački autobus bude prazan.

Na žalost, funkcionere se, kaže, ovo ne tiče, jer se, uglavnom, ne voze autobusima. Ne znaju kako je to ponekada i potpuno nehumano, iako je mjesečna pretplatna karta samo 35 eura.