Naredne sedmice potpisivanje ugovora sa smanjenje duga Instituta prema Jugobanci?

Ministar finansija Aleksandar Damjanović, najavio je na sjednici Vlade da bi naredne sedmice mogao biti potpisan ugovor kojim bi se dug Instituta “Dr Simo Milošević” smanjio za 30 odsto.

Vlada je razmatrala danas Informaciju o Nacrtu ugovora o načinu izmirenja dijela međusobnih obaveza između Agencije za osiguranje depozita Srbije i Jugobanke u stečaju i države Crne Gore, odnosno Ministarstva finansija.

“Na taj način će se umanjiti dug Instituta 30 odsto, koji sada iznosi oko 30 miliona eura. Dajemo konkretan doprinos početku rješavanja problematičnog stanja u Institutu, koji je ova Vlada naslijedila od svojih brojnih prethodnika”, rekao je Damjanović na sjednici Vlade.

Premijer Dritan Abazović je poručio radnicima Instituta da im je Vlada najveći prijatelj u ostvarivanju prava i u pokušaju zaštite preduzeća, a samim tim i zdravstvenog turizma.

Podsjetimo da je Ministarstvo finansija  početkom septembra potpisalo Protokol o saradnji sa Agencijom za osiguranje depozita, u funkciji stečajnog upravnika nad Jugobankom u stečaju. Time je odložena prinudna naplata, odnosno izbjegnut stečaj u Institutu.

Predsvnici državnog Fonda zdravstva Srbije odložili su već dva puta dolazak u Institut radi konkretnog dogovora oko liječenja njihovih osiguranika kao dio aranžmana za otplatu dijela duga.