Akcija sa psima iz azila obradovala mališane, jedan maleni mješanac udomljen

Akcija psi

U centru Herceg Novog organizovana je još jedna akcija u pokušaju udomljavanja pasa iz azila na Dizdarici. Hercegnovska „Čistoća“ je akciju naslovila „Pruži mi dom pokloniću ti srce“, koja je rezultirala udomljavanjem jednog šteneta,  starog mjesec i po, od izloženih sedam.

“Jedan psić je udomljen, čekamo da vidimo hoće li i druga dva dobiti vlasnika, premišljaju se”, kazala nam je Radmila Perović, referentica marketinga u “Čistoći”.

Psi u boksu privlačili su najmlađe, koji su ih mazili pokušavajući da ubijede roditelje da ih udome. Puno radosti i ljubavi bilo je s obje strane.

Inače, u Azilu je 140 pasa što je preko kapaciteta za 90 jedinki. Nedavno  je napravljeno 38 novih kućica, priča za Novski portal rukovodilac Azila, Dašo Đurđević.

„Uskoro će biti napravljeni i boksevi, da svaki pas ima dvorište. Radimo još osam kućica, a u planu je još nekoliko da napravimo. Ljudi dolaze, obilaze, ali malo je udomljavanja. Mi stalno potenciramo odgovorno vlasništvo. Često nas zovu da su psi na ulicama, a najviše se radi o vlasničkim psima. Puste ih, pa kad se vrate, vrate“, kaže Đurđević.

Godišnje iz Azila bude udomljeo do 40 pasa, a služba prikupi oko sto.

„Za funkcionisanje Azila potrebno je oko 120.000 eura godišnje, bez ulaganja. Zaposleno je šest radnika. Bude dana kada je kritično. Volonteri nam pomažu, donatori pojedinci i prediuzeća takođe. Ko god može da pomogne neka nam se javi“, poziva Đurđević.