Ala je lijep Nađin svijet

Nova školska godina u OŠ Ilija Kišić u Zelenici počela je viješću o uspjehu učenice VIIIa Nađe Sikimić koja je osvojila drugo mjesto za literarni rad  ,,Ala je lep ovaj svet” na Međunarodnom festivalu dečijeg književnog stvaralaštva ,,Želim da budem dete” u Kragujevcu.

Konkurs je raspisan na temu u znak obilježavanja 190 godina od rođenja velikana srpske književnosti, Jovana Jovanovića Zmaja.

,,Nađa je nagrađeni rad pisala u prvom licu, u formi kratke priče čiji su glavni likovi jedna djevojčica i pas Megi, čija tužna životna priča napuštenog psa ima srećan kraj. Svijet djevojčice i psa je lijep, iako i u njemu, naravno, ima i straha, bola, tuge, inata… Taj svijet  je lijep, jer je sadržajan –  pun otkrića i saznanja”, kaže njena mentorka, Tamara Кomar.

,,Obilazeći mjesta, jedno za drugim, stičući iskustva, Megi i ja postale smo posebne i sve više ličimo na sebe kada budemo odrasle. I prijateljstvo nas čini posebnima, onakvima kakve jesmo. Ljepota svijeta oblikuje ljude, ali i Megi i mene. Prepustimo mašti da nas pokreće, da ostanemo uvijek radoznale, pa makar i da ne bude ono što zamislimo. Dalek put i nova otkrića su tek pred nama”, zaključuje Nađa.

Nađa i njena mentorka pozvane su da budu gošće Festivala dečjeg književnog stvaralaštva ,,Želim da budem dete” koji počinje 18. septembra  u Кragujevcu.

T.К.