Audicija za sve uzraste za novi film Ivana Marinovića

Foto: Ivan Marinović ( privatna arhiva )

U foajenu Dvorane Park, sjutra, 20. aprila, biće organizovan cjelodnevni kasting za statiste u novom filmskom ostvarenju novskog reditelja, Ivana Marinovića “Živi i zdravi”.

Film bi, kako je najavljeno, trebalo da se snima na lokacijama u Herceg Novom u drugoj polovini maja.

Audicija za statiste počeće sjutra u 10 h, a trajati do 14 h. Dnevnica po danu snimanja iznosi 30 eura, saopštila je prof. Mirela Šćasni Špralja.

“Audicija je trebalo da traje duže, ali smo izmijenili termin zbog obaveza. Svi koji žele da se prijave a nijesu u mogućnosti da prisustvuju, neka kontaktiraju broj 063 216 760, kako bi dobili instrukcije kako da se slikaju”, poručila je ona.

Podsjetićemo da je riječ o filmu koji donosi priču o djevojci koja dva dana pred vjenčanje odlučuje da ipak neće da se uda. Marinović je, nakon velikog uspjeha sa filmom “Igla ispod praga”, za lokaciju snimanja ponovo odabrao poluostrvo Lušticu:

“A sve je spremno: rodbina pozvana, pokloni kupljeni, pršuti isfetani. Za oca porodice Lesa, nema govora o otkazivanju. Njegova surova i stroga priroda će natjerati mladence da se svadba ipak desi. A sjutradan neka se razilaze ako treba. Tako kreće najveća farsa ikad priređena na poluostrvu Luštica, začinjena velikom količinom naoružanja i dinamita, kako tradicija i običaji nalažu”, navodi se u sinopsisu.

Crnogorska većinska koprodukcija „Živi i zdravi” podržana je sa 52.000 eura na konkursu Filmskog centra Slovenije, u kategoriji projekata sa manjinskim slovenačkim udjelom.

Kroz ovaj proces, kako je Marinović ranije kazao za Pobjedu, ekipa je dobila i nove partnere – koproducente Joška Rutara i Mihu Černeca. Dio ekipe će biti iz Slovenije, pa su „Živi i zdravi“ sada koprodukcija čak šest zemalja, pored Crne Gore tu su Srbija, Hrvatska, Češka Republika, Sjeverna Makedonija i Slovenija, a dobijena je podrška i Kreativne Evrope (Media) i EU komisije (Eurimaž).

Marinovićev projekat realizovan je u saradnji sa manjinskim koproducentima „Analog Vision“ (Češka), „Kinorama“ (Hrvatska), „Sense Production“ (Srbija) i „Krug Film“ (Sjeverna Makedonija). Projekat „Živi i zdravi“ je podržao Filmski centar Crne Gore za razvoj scenarija, razvoj projekta i proizvodnju.

Film su podržali Filmska agencija Sjeverne Makedonije, Češki filmski fond, Filmski centar Srbije i Hrvatski audiovizualni centar. Takođe, film je dobio podršku i od mreže SEE Cinema Network, kao i nagradu „Krzysztof Kieślowski“i na ScriptEast programu za razvoj scenarija u Kanu 2019. godine, te nagradu za izvrsnost na Cinelink koprodukcionom marketu u Sarajevu iste godine.