„Banja“ nakon Skalinade: Draganu nije hladno u moru na 14 stepeni

Kotorski triatlonac, ironman, Dragan Jovanović, iza koga su brojni maratoni, triatloni i trke na kratke staze, poput Novske skalinade, ni ove godine nije odustao od, za sve nas, neobične navike.

Poslije žestokog tempa, jer je od Škvera do Španjole istrčao za 8 minuta i 19 sekundi, uputio se ka obližnjoj plaži „Žalo“. Skinuo je odjeću i uskočio u „ledeno“ more. Objektiv Novskog portala „uhvatio“ je te momente i popričao sa ovim sjajnim sportistom.

Mnogi tog dana, ne računajući trkače, nijesu skidali jakne i šalove, jer je vanka bilo 13 stepeni, bez sunca. U moru samo stepen toplije.

– Nisam mjerio niti provjeravao kolika je temperatura. Meni je dobro. Godinama ovo praktikujem. Kupam se cijele zime, pa mi ovo nije nešto strašno – kazuje Dragan Jovanović.

O tome koliko organizmu poslije trke kakva je Skalinada, prija hladna voda dodaje:

– Kako kome. Stvar je navike vjerovatno. Meni suštinski kupanje u moru dobro učini za tijelo. Volim to da uradim poslije agresivne i teške trke kakva je Skalinada. To je visoki intezitet trčanja za jako malo vremena i onda mišići i tijelo dođu do usijanja.

Dragan je zadovoljan i vremenom ostvarenim na Skalinadi, koje „drži“ ga od početka ove sportske i turističke manifestacije.

– Ne spremam se posebno za Skalinadu, jer dolazim više kao podrška drugarima iz TK X Herceg Novi. Tu sam i za druge trke, zajedno smo i dajemo jedni drugima podršku. Nema nas puno. Treba gledati da uvijek pomažemo jedni drugima, da lijepo treniramo i družimo se. To je najveći motiv i kud može biti ljepši poklon od toga – kaže na kraju Dragan, zadovoljan i osvježen poslije februarskog kupanja u Novom.