Blokiran račun Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture

Račun Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture blokiran je tužbom kompanije Ćeltićoglu za iznos od oko 220 hiljada eura, rekao je za Novski portal direktor ovog Društva, Milan Zarić.

On tvrdi da su blokirani za novac koji i ne duguju.

„Plaćen im je račun od 798 hiljade eura i kamata na taj iznos oko 51000 eura. Međutim, oni su tražili da se opet plati kamata što je po našem zakonu zabranjeno. Ne može neko platiti više nego što je dužan da plati. Namjerno su odugovlačili da prođu dvije godine i mi smo dobili presudu Privrednog suda na koju smo se žalili, a onda u drugostepenom postupku je on potvrdio presudu bez prava žalbe“, kaže Zarić.

On podsjeća da je podnio krivičnu prijavu prije tri godine, a sada najvaljuje i tužbu protiv turske firme.

„Poređao sam tužbe od Dejana Mandića do Stevana Katića. I protiv sebe sam podnio prijavu jer nisam odmah reagovao, a bio sam u saznanju. Svi smo tu i nema niko pravo da se ljuti, onaj ko je čist nema čega da se plaši. Ugovori su se pravili u vrijeme predsjedikovanja Dejana Mandića, a od njega do Stevana Katića imamo sedam predsjednika Opštine, što je uticalo na loše radove. Izvođač je bio zaštićen od onoga ko ga je doveo u Crnu Goru“, smatra Zarić.

Ovo Društvu stvara probleme jer su upravo zatvoreni neki tenderi.

Podsjetimo, kolektor je počeo da se radi 2012. godine, a nikada nije funkcionisao kako treba, niti je ikada obavljen tehnički prijem zbog loše odrađenog posla.