Četvrtfinale Kupa: Primorju imperativ pobjeda protiv ekipe KK Šušanj

Kk primorje
Foto: KK Primorje 1945

Danas počinje Kup Crne Gore, a prvi protivnik košarkašima Primorja 1945 je ekipa KK Šušanj.

“Poštujemo svaku ekipu i u svaki meč ulazimo sa respektom prema protivniku, ali nam žrijeb daje za pravo da u utakmicu uđemo sa imperativom pobjede, kako bismo u polufinalu igrali sa boljim iz meča SC Derby-KK Teodo”, poručuju iz novskog prvoligaša.

Prema riječima trenera Danila Pavićevića, obavljen je sastanak sa igračima na kojem je istaknut imperativ pobjede i maksimalnog zaloga, bez obzira što današnji meč donosi okršaj sa B ligašem.

“Sigurno će pokušati da odigraju što bolje protiv nas i da nas ugroze. Naše je da to spriječimo. Kvalitetniji smo i možemo da prelomimo tu utakmicu, a nadam se da ću imati prostora da podijelim minute igračima kako bi bili što odmorniji za polufinale”, kazao je Pavićević i dodao da za današnji meč u pogonu neće biti Novak Obradović i Miloš Nikolić zbog povreda.

On je istakao očekivanje da KK Primorje 1945 u polufinalu igra sa ekipom SC Derby, koja igra i ABA 1 ligu, te da njegova ekipa i u tom meču pruži najviše što može.

“Mi poznajemo i Teodo i Studentski centar, već smo igrali sa njima i pobijedili obje utakmice. Tada je SC Derby igrao u malo oslabljenom sastavu, ali mislim da smo mi kao ekipa spremni da igramo sva tri dana, što bi mi svakako najviše voljeli. Međutim, prvo da danas prođemo KK Šušanj, pa ćemo onda razmišljati o Studentskom centru ili Teodu”, kazao je igrač Veselin Kovačević, koji se ovom prilikom osvrnuo i na vrhunsku formu i atmosferu i ekipi.

“Lijep je osjećaj biti prvi na tabeli poslije prvog dijela sezone. Mislim da naš klub raste iz godine u godinu, svi momci daju svoj maksimum i trudimo se da iz svakog igrača izvučemo najviše i to pokazuje rezultat na tabeli. Nadam se da ćemo formu održati i ući u fajnal for Kupa”, dodao je Kovačević.

U Kupu se sastaju: KK Sutjeska-KK Budućnost, KK Podgorica-KK Mornar, SC Derby—KK Teodo.

Utakmica sa ekipom KK Šušanj počinje u 13 sati.