Crveni krst i Institut Igalo pozivaju na akciju dobrovoljnog davalaštva krvi

Foto: Klub dobrovoljnih davalaca krvi, sa ranijih akcija

U saradnji sa Institutom Igalo i Fakultetom za primijenjenu fizioterapiju, Crveni krst Herceg Novi organizuje, prvu poslije dugo godina, samostalnu akciju dobrovoljng davanja krvi. Akcija je najavljena za  15. maj, u srijedu, u 10 sati u Institutu Igalo.

Dan prije, u utorak 14. maja  zakazano je predavanje o dobrovoljnom davalaštvu krvi za studente i zaposlene u Institutu, kao i sve zainteresovane donatore.

“Jedini lijek koji nema zamjenu je krv. Ovom akcijom završavamo obilježavanje nedjelje Crvenog krsta, a prije nje ćemo organizovati predavanje o značaju i uslovima pod kojim neka osoba može dati krv, te šta treba da radi 24 sata prije tog trenutka. Uputili smo pozive građanima privrednicima, Opštini, volonterima, sportskim kubovima, radnicima Instituta, da se priključe ovom humanom činu. Interesovanje već postoji“, kaže nam predsjednica Crvenog krsta, Milena Šćekić.

Dodaje da će u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi nastojati da realizuju ideju da svakog mjeseca organizuju mini akcije dobrovoljnog davalaštva u prostorijama Crvenog krsta.

U toku nedjeje Crvenog krsta biće organizovan i izlet u Nikšić za korisnice Kuba za starije, koje će se družiti sa članicama tamošnjeg kluba, uz sportske aktivnosti i zabavu. Biće priređeno i predavanje na temu vršnjačkog nasilja, koje pripremaju volonteri Crveng krsta u OŠ Dašo Pavičić.