Cvjetići prodefilovali Herceg Novim

Foto: Zvezdana Kujović

Više od 250 mališana cvjetića iz novskih vrtića, osnovnih škola i Dječijeg doma „Mladost“ prodefilovalo je danas Herceg Novim, u okviru Dječje cvjetne povorke 54. Praznika mimoze.

Male mažoretke, u pratnji starijih kolega iz Gradske muzike Herceg Novi, predvodile su povorku od platoa ispred zgrade Opštine Herceg Novi do Trga Nikole Đurkovića, gdje ih je dočekao Dječji hor “Cvrkutići” pjesmom dobrodošlice.

Sve grupe su se potom predstavile plesnim koreografijama, a za najmaštovitiju ove godine proglašena je grupa “maginje” iz vaspitne jedinice Savina, JPU “Naša radost”, koji su osvojili prenosni pehar koji će u njihovom posjedu biti narednih godinu dana. Nagrade za kreativnost dobili su i “grožđe” (OŠ „Milan Vuković“) i “glicinija” (OŠ „Dašo Pavičić“).

Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, glavnog organizatora Dječje cvjetne povorke, ističu da se za ovakav događaj i ugođaj isplatilo čekati lijepo vrijeme, s obzirom da je povorka već dva puta odlagana zbog vremenskih prilika. Deset grupa sa novim kostimima, kao i tri grupe u revijalnom dijelu, učinile su danas centar Herceg Novog punim prelijepog cvijeća i najljepših osmijeha.

“Posebno smo zadovoljni odzivom naših sugrađana koji su zajedno sa svojom djecom došli da isprate ovaj događaj. Svaka škola i ustanova je dobila zahvalnicu za učešće u organizaciji Cvjetne povorke, a jedna od najljepših, najkreativnijih i najmaštovitijih – “maginje”, dobila je nagradu i vidu pehara”, kazala je Olga Pejović ispred Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

Prema riječima Tonke Koranjić iz vaspitne jedinice Savina JPU „Naša radost“, za najviše kreativnih ideja zaslužna je njena koleginica, koordinatorka za dramske sekcije, Željka Mitrović, a sam proces osmišljavanja kostima i maski odvija se u toku zimskog raspusta. Pored „maginja“, JPU „Naša radost“ predstavila se i „gladiolama“ iz vaspitne jedinice Bijela.
„Peharu se nismo se nadali. Ovo je prva godina da će taj trofej ići „od ruke do ruke“. Drago nam je da smo ga dobili, s obzirom da su naši polaznici ujedno i najmlađi učesnici ove manifestacije“, istakla je Koranjić.

Organizator Cvjetne povorke 54. Praznika mimoze je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, uz podršku JUK Herceg Fest i Turističke organizacije Herceg Novi.