Đaci iz Bijele na konkursu “Dijete je čovjek važan”

Foto: JU OŠ "Orjenski bataljon"

Učenici OŠ Orjenski bataljon iz Bijele, njih devetoro, učestvovali su u Podgorici na prvoj manifestaciji ,,Dani Dragana Radulovića“, pod motom ,,Dijete je čovjek važan“. To su: Aleksandar Kojović II-2, Petar Abramović II-2, Anđelika Krivokapić III-2, Maša Škobalj IV-4, Paula Riha IV-1, Nikola Popović IV-2, Jovana Ilić V-1, Bogdan Đukanović V-1 i Miloš Popivoda V-1, školske 2020/21. Godine.

Likovni rad učenice III 2 razreda Anđelike Krivokapić (mentoraka Borjanka Jakovljević), ušao je u najuži izbor i izložen je kao jedan od 50 najboljih, pristiglih na konkurs.

Učenicima i njihovim mentorima (Aleksandri Ćorović, Milunu Đurđevcu, Borjanki Jakovljević, Ranku Đuroviću, Jovanki Rečević i Nataši Medić) uručene su zahvalnice za učešće na konkursu.

Manifestacijom „Dijete je čovjek važan” obilježeno je 70 godina od rođenja najpoznatijeg crnogorskog pisca za djecu i omladinu i značajnog kulturnog poslenika Dragana Radulovića. Rođen je u Nikšiću, 1. maja 1951. godine. Osim književnim, bavio se i televizijskim radom, fotografijom i slikarstvom, uređivao je časopise za najmlađe, organizovao muzičke i književne festivale za djecu.