Daleko je kraj sezone u Hotelu i marini Lazure u Meljinama

Foto: Lazure

Prvi put ove godine u Hotelu & Marina Lazure u Meljinama septembar računaju kao da je puna sezona. Karakteristično je veliko zanimanje gostiju iz Velike Britanije, ali i prvi put sa novih tržišta, Uzbekistana i zemalja Baltika.

I u marini nikada nije bilo više brodova. Odlična posjeta potrajaće i oktobru dijelom i novembru, što je dobra vijest. Tim prije ako se zna da je sezona počela s “Praznikom  mimoze”, kaže za Novski portal direktorka prodaje i marketinga u Lazure Hotelu & Marina, Ivana Macuka.

“Sezona je relano počela u februaru, sa festivalom mimoze. Moram pohvaliti lokalnu zajednicu, jer je “Praznik mimoze” uticao na povećanje broja gostiju u periodu kada ih inače ne bi bilo. Onda je pozitivan trend nastavljen za Uskrs, 1. maj i dalje. I sada je jako puno interesovanja i potražnje. Sigurno do kraja desetog mjeseca sezona ne staje”.

To ne znači da je Lazure bez slobodnog kreveta, već upravo ono što žele, sa procentom iskorišćenosti od 80%.

“Želimo da obezbijedimo kvalitetnu uslugu, to je primarno. U hotelima sa pet zvjezdica kao što je naš  ne žele 100% popunjenost,  jer su onda servis i usluga vrhunski. U septembru su niže cijene, na nivou junskih. Hotel najviše pune organizovane grupe, vjenčanja, kongresi i individualci, posebno Britanci”.

Gosti iz Velike Britanije su najviše obilježili ovogodišnju sezonu u Crnoj Gori, smatra Macuka i to potkrijepljuje primjerom iz njihovog rizorta.

“Velika je potražnja sa tog tržišta, otkrili su ponovo Crnu Goru i biće ih sve više. Partneri nam najavljuju i više letova. Britanci čine preko 30% ukupne posjete, što je zaista puno. Prvi put su ispred gostiju iz Srbije, Rusije I Ukrajine. Iza Britanaca najbrojniji su Srbi, pa Francuzi, Njemci… Ove godine Ukrajinica i nema”.

Porast je prometa logično i u vanpanisonu, u restoranima u hotelu Lazure i marini.

Teško do slobodnog veza u marini Lazure

Marina Lazure sa 156 vezova za brodove do 30 metara dužine, posljednjih mjeseci je rekordno popunjena. Na to je uticao vjerovatno i ulazak Hrvatske u Šengen, pa su mnogi brodovi morali izaći iz te zemlje.

Osim toga poskupile su i neke druge destinacije vezane za morski promet, pa su se nautičari okrenuli Crnoj Gori, priča Macuka.

Nova tržišta

Sezonu boje i gosti sa novih turističkih destinacija, poput Uzbekistana.

“Oni su ove godine prvi put počeli dolaziti čarterima. Nije im trebala viza i bilo je baš puno gostiju. Takođe, nova tržišta su zemlje Baltika, Estonija, Litvanija i Letonija. Lokalne agnecije su se okrenule njima umjesto Rusiji i Ukrajini i uspostavljeni su direktni letovi sa Tivtom i Podgoricom. Lani smo otvorili tržište Kazahstana”.

Inače, dio ovog kompleksa  je  depadans sa 58 stanova, koji su prodati. Njihovi vlasnici ako žele mogu menadžmentu Lazura prepustiti rentiranje. Od ove sezone uređeno je i veliko kupalište sa plažnim barom i odvojenim dijelom za hotelske goste, kao i Bakery (pekara).

Spa centar Hotela Lazure i dalje pored hotelskih, mogu koristiti  drugi posjetioci za koje je moguća samo dnevna ulaznica (spa day), jer je dosta gostiju u hotelu. Od oktobra će opet omogućiti korišćenje spa jutra i spa večeri.

Prezentacija Jetsurf u subotu

Svakog dana u sportu izlaze novi izumi, a kad je riječ o vodenim sportovima, aktuelno je otkriće jet surfanje.

Jet surf je spoj motora i obične daske za surfanje. Krajnji proizvod je motorizovana daska za surfanje koja može voziti valove do 35 mph. Jet daske povećavaju mobilnost i nude jedinstvenu avanturu. Zainterseovani mogu više saznati u subotu na besplatnoj prezentaciji u Hotelu Lazure od 15 do 18 časova i probati jetsurf.