Danas pretraga na moru helikopterom „Fronteksa“

Ni danas vremenski uslovi ne idu na ruku nacionalnom timu spasilaca kako bi bila nastavljena opsežna potraga za dječakom N.V. koji je nestao u utorak 17. januara u pomahnitalom moru. Ona će biti redukovana, ali, ipak, biće uključen helikopter „Fronteksa“, potvrdio je Novskom portalu, načelnik službe traganja i spašavanja na moru u UPSUL, Žarko Lukšić.

„Ronioci iz Bijele koji su juče oko 13 sati morali da prekinu potragu, zbog izuzetno teških ulova, pokušaće danas opet da zarone, ako popusti jugo i bude bolja vidljivost. Plovila Uprave pomorske sigurnosti i brod ribarske inspekcije sa 3D sonarom „Nada“ i druge resurse anagažaovaćemo takođe u zavisnosti od toga kako će biti vrijeme. Pripadnici herecgnovske Službe zaštite ne prekidaju potragu na kopnu. Očekujemo oko 10.50 da zaliv počne da nadlijeće helikopter Međunarodne organizacije Fronteks. On ima odlične senzorne kamere i opremu i nadomjestiće pretragu na moru. Angažovan je preko Nacionalnog koordinacionog centra pri MUP-u i sektora granične policije“, izvijestio je Lukšić.

Naredna dva dana očekuju se bolji meteo uslovi, pa će, ukoliko danas ne bude traga dječaku, sjutra biti angažovani dodatni spasilački timovi. Kako nam je kazao Lukšić, upućen je zahtjev za angažovanje ronilaca Vojske Crne Gore, jer postoji velika vjerovatnoća da je njegovo tijelo još pod vodom.