Dječiji horovi razveselili Herceg Novi

Festival dječijih horova „Pored mora, pjevati se mora“ održan je sinoć u Herceg Novom pred ne baš puno publike. Ipak, Dvoranu Park su ispunili veseli glasovi djece, rasplesani mališani razgalili su prisutne, a sve je začinjeno sjajnom scenografijom u primorskom stilu.

Herceg Novi je večeras centar dječije pjesme i osmjeha, rekla je u ime grada sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

– Želja nam je bila da organizujemo manifestaciju koja će na najljepši način afirmisati dječije stvaralaštvo, kao i da kulturnu ponudu Herceg Novog obogatimo festivalom za najmlađe. Preko 200 učesnika na prvom izdanju i veliki broj zainteresovanih da čuju pjesmu dječijih horova predstavljaju najbolju potvrdu da smo u tome i uspjeli – istakla je Zambelić Pištalo.

Koordinatorka ovog projekta i mentorka hora “Cvrkutići”, Lidija Ivanović, kazala je da su sigurno osiromašeni oni koji nisu došli na festival.

– Srce mi je do svemira poraslo. Hvala djeci što su naš grad razveselila pjesmom, radošću, osmijehom – rekla je Ivanović.

Na festivalu su nastupili horovi: Osnovne škole “Milija Nikčević“ iz Nikšića, “Bubamarac“ iz Trebinja, “Šareni vokali“ iz Sombora, “Vivak“ iz Sremske Mitrovice, “Zvjezdice“ iz Podgorice, hor Dečijeg kulturnog centra Beograd i “Cvrkutići” iz Novog.

Na početku su svi horovi zajedno otpjevali himnu festivala “Himna primorska”, a festival su zatvorili zajedničkim izvođenjem pjesme “Djeca su ukras svijeta”.