Dječiji mjuzikl „Zmaj sa Spasa“ u Dvorani Park

Za do sada malo poznatu legendu o Zmaju koji je živio na brdu Spas iznad Budve, reditelj Matej Popović je po idejnom predlošku Marka Kentere, napisao dramski tekst. Nastao je dječiji mjuzikl „Zmaj sa Spasa“,koji će biti odigran večeras  u Dvorani Park.

Mjuzikl predstvalja koprodukciju TO Budve, Festivala „Ćirilicom”, Narodne biblioteke Budve, Dečjeg pozorišta Pinokio i Čiča Mičinog pozorišta Beogra.

Reditelj je okupio  mladu i afirmisanu glumačku trupu, pa u mjuziklu glume Vaja Dujović, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Vladimir Nićiforović, Dragan Petrović, Jovana Berić, Novak Radulović i Mateja Popović.

Prvi je put da se priprema u Budvi na nekom ljetnom festivalu predstva sa osnovom u kulturno-istorijskom naslijeđu. Vuk Stefanović Karadžić i Vuk Vrčević su prije skoro 200 godina istraživali ovu legendu i uspjeli da sakupe nekoliko pjesama o Spasovdanskim svečanostima, o djevojci koju je oteo zmaj. Ta stara lokalna priča podsjeća na dobro poznatu bajku koju je popularisao Dizni studio – „Ljepotica i zvijer”.

JUK Herceg fest podržava u procesu pripreme ansambl predstave „Zmaj sa Spasa” i najmlađoj publici čestita početak školske godine u kojoj će biti više prilika za susrete u pozorištu i bioskopu.

Početak predstave je u 20 sati, cijena ulaznice je 3 eura, a preporučeni uzrast je 5+ godina.