Do sredine maja prva faza obnovljenog šetališta u Igalu

Rekonstrukcija šetališta u Igalu, nakon prvobitnog kašnjenja, ide planiranom dinamikom. Da bi se tempo ubrzao počeli su radovi i sa druge strane od Palmon bay-a, kaže za naš portal direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević.

„Plan je da prva faza sa popločavanjem bude završena do 15. – 20. maja. Zato smo i krenuli sa dvije strane u rekonstrukciju. Za sada nema novih problema, ubrzan je tempo radova. Izvođač i dalje nailazi na kablove i cijevi koji nisu bili u katastrima, pokušava da otkloni istog dana te probleme“, kaže Kovačević.

Na ovom dijelu zbog velikih iskopa nije dozvoljen prolazak pješacima.

Dodaje da je komunikacija na terenu sa građanima odlična, te da oni imaju razumijevanja za radove na trasi.

Podsjetimo, radove izvodi kotorska kompanija “Briv constraction”, posao vrijedan 2,8 miliona eura u cjelosti finansira Uprava za kapitalne projekte, a nadzor je povjeren hercegnovskoj Agenciji. Prema ugovoru je predviđeno da prva faza radova traje 120 kalendarskih dana, a da druga faza počne 1. oktobra.

Kompletna rekonstrukcija ovog dijela promenadne staze, koja treba da se spoji sa Šetalištem Pet Danica, po ugovoru bi trebalo da bude završena do 1. februara sljedeće godine.