Don Siniša Jozić: „Ovo je dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujmo se njemu!“

Radost najsvetijeg dana jedinstvena je u povijesti ljudskog roda, jer danas slavimo događaj Kristova uskrsnuća. Slavimo njegovu pobjedu nad smrću koja je i nama dala besmrtnost, navodi u uskršnjoj poruci, župnik župe Sv. Jeronima u Herceg Novom, don Siniša Jozić.

Po uskrsnuću, kao ljudi vjere prelazimo iz tame u svjetlost, iz smrti u život, iz grijeha u milost i svetost, iz ropstva u slobodu – navodi don Jozić:

– Isus Krist nama ljudima nije obećao kraj svake tame, ali svojim je životom, smrću i uskrsnućem posvjedočio: Bog ne ostavlja ljude same u tami njihova života, čak ni u tami groba i smrti. Bog nam prašta i pomiruje nas sa sobom tako da se mi, sigurni u njegovu blizinu i ljubav, možemo zauzimati za mir i pravdu u našem svijetu. Dok i danas nažalost čujemo plač i tugu nevinih, strah ugroženih, zveckanje oružja i prijetnje pravednicima, pozvani smo moliti za mir u našim srcima i našim obiteljima – poručuje don Jozić.

Samo onaj ko istinski vjeruje u pobjedu života, ne boji se iskreno založiti za puteve pravednosti i mira, dodaje on.

– Za nas Kristov grob postaje početkom. Kada se o Bogu govori i u njega vjeruje, tada sve može započeti od završetka. Život nije osuđen na smrt! Smrt nije pobjednik nad životom! Priđimo, stoga, Isusovom grobu i vidjet ćemo da je prazan, a to znači da ni nama nije mjesto u grobu već tamo gdje je Uskrsli – u slavi Pobjednika – ističe u poruci župnik župe Sv. Jeronima.

Na kraju obraćajući se riječima „Drage sestre i braćo, dragi prijatelji“, don Jozić zaključuje:

– Gledamo uskrsloga i proslavljenog Gospodina i znamo: Uskrs je zadnja riječ koju je Bog izrekao o svome Sinu koji je postao čovjekom. Onaj koji je raskinuo spone smrti, neka uskrsne i u nama, njegovim učenicima. Neka u slavlju Uskrsa u svima nama zasja svjetlo vjere, nova snaga, radosna nada i hrabrost slijediti Isusa u svjedočenju da smo njegovi. Gospodin je uskrsnuo! Doista je uskrsnuo! Uskrsnimo i mi s njim na novi život.

Sretan Uskrs!

Svima vama koji slavite pobjedu života nad smrću!

Svima vama koji slijedite Krista Gospodina i njemu vjerujete!

Svima vama koji se borite za dobro i vjerujete da će na kraju dobro pobijediti.