Dresovi za tri košarkaška kluba u Herceg Novom

Foto: Primorje 1945

KK Primorje 1945 je ponovo dodijelilo nove dresove za ŽKK Primorje, ŽKK Herceg Novi i Klub veterana „Karača“,u saradnji sa direktorom Francuske košarkaške federacije za međunarodne odnose Goranom Radonjićem – velikim prijateljem košarke, Herceg Novog i Primorja.

To je nastavak aktivnosti kluba kroz koje novskoj djeci, klubovima i organizacijama doniraju lopte, dresove i sportsku opremu, radi poboljšanja uslova za bavljenje košarkom u Herceg Novom.

“Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je KK Primorje 1945, kao gradski klub koji je iznjedrio veliki broj vrhunskih igrača u svojoj gotovo 80-godišnjoj istoriji, glavna veza između jednog od najjačih košarkaških saveza na svijetu (Francuska košarkaška federacija-FFBB) i Herceg Novog. Tim povodom, u prostorijama našeg kluba okupili smo predstavnike klubova i organizacija kojima su dresovi namijenjeni: Milana Dabovića (ŽKK Herceg Novi), Sinišu Samca (ŽKK Primorje) i Jovicu Ogurlića (Klub veterana “Karača”)”, saopšteno je iz Prmorja 1945.

Njihovi domaćini bili su predsjednik KK Primorje 1945 Željko Roganović i sportski direktor kluba Dejan Jevtić. Poželjeli su im sreću i dobre rezultate u sezoni koja predstoji, kako bi Herceg Novi bio ponosniji na svoje prvoligaše i prvoligašice.

„Nadam se da ćemo i u budućnosti biti u prilici da pomažemo ostale košarkaške klubove. Sada je ovo već višegodišnja saradnja sa Francuskim košarkaškim savezom i mislim da su cilj i misija Primorja da se što više djece bavi košarkom u našem gradu, jer svi smo, ipak, vezani za najljepšu igru na svijetu, a to je košarka“, poručio je Jevtić.