Dvije svjetske bronze za crnogorske boćare

Sa Svjetskog prvenstva u francuskom gradu St Vulbas crnogorska boćarska reperezntacija vraća se sa dvije bronzane medalje Gracije Stjepčevića i Miroslava Petkovića.

Mladi Gracija Stjepčević je osvojio bronzanu medalju u disciplini brzinsko izbijanje, još jednom je potvrdio da je jedan od najboljih boćara svijeta.

Bio je u disciplini par sa legendom svjetskog boćanja, Miroslavom Petkovićem, koji je do sada osvojio 19 medalja na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Mada,  boćari su mogli biti i uspješniji. Miks par Diana Sindik – Ilija Belan su poslije dramatične završnice poraženi od Turske u disciplini krug, pa su ostali bez polufinala i sigurne bronzane medalje.

Miroslav Petković je u četvrtfinalu discipline pojedinac zaustavljen u četvrtfinalu, poslije poraza od takmičara iz Italije. Dok je štafeta u sastavu Ilija Belan – Stefan Anđušić, takođe poražena u četvrtfinalu. Jedan korak ih je dijelio od medalje.

Dugogodišnji igrač i kapiten BK Mejine, sada novi selektor Zoran Vučetić, ipak je zadovoljan,  s obzirom na konkurenciju jakih boćarskih  timova Hrvatske, Slovenije, Italije i domaćina Francuske .