Džudisti Igala na “Trofeju Podgorice” osvojili 8 medalja

Tokom vikenda, džudisti “Igala” nastupili su na turniru “Trofej Podgorice” 2024.

Sportski centar Univerziteta okupio je oko 350 takmičara iz 28 klubova.

Takmičari Igala su osvojili: 5 zlata, 1 srebro, 2 bronze.

– U konkurenciji mlađih poletaraca, Leon Dabović u kategoriji do -22kg, osvojio je zlatnu medalju. U kategoriji do -38kg, Danilo Blažinčić osvojio bronzanu medalju.

– U konkurenciji mlađih poletarki, Kalina Dabović do -22kg je osvojila zlatnu medalju. U kategoriji do -28kg, Sofija Đinović je osvojila srebro, dok je u kategoriji do -40kg Džejla Kuč osvojila zlatnu medalju.

– U konkurenciji mlađih pionira do -50kg, Lazar Eraković je osvojio bronzanu medalju.

– U konkurenciji starijih pionira, Jovan Nikitenko do 42kg je osvojio zlatnu medalju, dok je Vuk Andrić u kategoriji do -50kg takođe osvojio zlatnu medalju.

“Zadovoljan sam postignutim rezultatima, a ovim uspijesima smo proslavili i 45. rođendan kluba. Pored lijepih takmičarskih rezultata, ove godine je klub bogatiji za dva nova člana koji su prethodni vikend polagali 1.DAN i time ostvarili mogućnost da rade kao treneri u klubu, čemu se posebno radujem. Nikola Božović i Nikolina Andrić, koji od početka godine putuju sa nama i pomažu nam, otkako je trenerica Katarina na odsustvu. Ova godina nam je počela sa puno uspijeha, lijepih dešavanja, pa se nadamo da će tako i ostati ubuduće te da će nas biti još i više.”, poručuje trener Svetozar Mustur