Evropski tim za Herceg Novi: Dosmrđelo je!

Sezona prolazi bez riješenog problema kanalizacije u Meljinama i neizdrživog smrada kojim dočekujemo i ispraćamo goste, a u kom stanovnici Meljina i okoline moraju i dalje živjeti, saopštavaju iz  Kluba odbornika “Evropski tim za Herceg Novi”.

“Ne samo da nije riješen problem, nego je uz sve dodata i restrikcija vode, proglašena kao najnormalnija pojava, pri čemu Novljani imaju vodnosnabdjevanje dva sata ujutro i dva sata uveče. Pa kome se uklapa – uklapa se.  Postavlja se pitanje da li su baš svi problem neriješivi ili lokalna vlast pokušava da nas uvjeri da je ovakvo stanje normalno?”

Evropski tim za Herceg Novi pokrenuo je inicijativu za preispitivanje odgovornosti i diskusiju na temu rješavanja problema kolektora, sa ciljem da i vlast i opozicija djeluju u interesu grada, ističu oni.

“Uprkos našoj inicijativi i želji da se napravi prvi korak u rješavanju problema, niko od vladajuće – “skrpljene većine” nije odgovorio. Dakle, nijesmo ni u elementarnom administrativnom smislu dobili odgovor, a kamoli prihvatanje inicijative. Očigledno će politikantsko i licemjerno čuvanje “mira u kući” još jednom biti iznad intresa grada i činjenice da direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture Herceg Novog krši zakon. Ne smeta neblagovremeno planiranje radova, ne smeta neznanje, ne smeta manipulacija građana, niti ekološka katastrofa u gradu, koja svake godine eskalira”, navode iz ovog opozicionog Kluba odbornika.

Na kraju navode i da je očigledno, da ne dolazi neprijatan miris samo iz Meljina.

“Štaviše, posebna vrsta smrada neodgovornosti i neznanja širi se u centru, iz zgrade Opštine! Vjerujemo da će taj “neprijatni miris” eliminisati građani već na sljedećim izborima”, zaključuju iz Kluba odbornika “Evropski tim za Herceg Novi”.