“Glumica je rođena” – Ksenija Rađenović

Foto: Instagram/Škola glume Maska

Učenica sedmog razreda Osnovne škole Dašo Pavičić, dvanaestogodišnja Ksenija Rađenović, proteklih dana imala je prvo filmsko iskustvo na filmu u crnogorskoj produkciji “Zaliv” čiji je reditelj Draško Đurović.

Ova talentovana djevojčica, koja je članica novske škole glume “Maska”, priča za naš portal o tom svom filmskom doživljaju, ali i odakle ljubav prema glumi.

– Ljubav prema glumi se rodila jako davno, kad sam imala tri godine i još nisam ni znala šta je zapravo gluma. Jednom sam prilikom šetala sa bakom i vidjela neobičan plakat. Tražila sam da mi kažu šta je to i kad su mi objasnili da je to plakat škole glume “Maska”, insistirala sam da me upišu. Tako je sve počelo sa glumicom Draganom Dabović i glumcem Goranom Slavićem koji su otvorili tu školu – sjeća se Ksenija.

Za mentore u školi glume ona ima samo riječi hvale, a Danilo Babović ima ulogu u filmu “Zaliv” i mnogo joj pomaže svojim savjetima.

– Oni su nam i učitelji i prijatelji i mentori, pa saradnja mora biti odlična – ističe Ksenija.

Foto: Instagram/Škola glume Maska

U filmu “Zaliv” Ksenija glumi djevojčicu Anu, tačnije, glavnu glumicu u mladosti.

– Moje učešće na snimanju filma “Zaliv” je jedno divno iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Mnogo sam naučila i još više se zabavila, upoznala mnogo profesionalaca – kaže ozareno Ksenija.

A glumica u filmu, Sanja Vejnović, za Kseniju kaže da je “Glumica je rođena”.

“Ksenija me oduševila svojim talentom i nevjerovatnom koncentracijom koju uspijeva zadržati cijeli dan. Podsjeća me na moje glumačke početke, ja sam isto prvi film snimila u njezinoj dobi. Zapamtite to ime!” napisala je na Instagramu Vejnović.

– Srećna sam što imam čast da sarađujem sa profesionalkom kao što je Sanja Vejnović. Od nje može mnogo da se nauči, pa mi njene pohvale i savjeti puno znače – kaže Ksenija.

Dodaje da cijela ekipa dobro sarađuje.

– Da nije tako, bilo bi teško snimati. Svi poštuju svoja zaduženja i pomažu jedni drugima, jer je rad naporan. Ipak, konačnu odluku donosi režiser Draško Đurović.

Ksenija je imala ulogu u TV seriji “Dug moru”, a ovo joj je prva uloga u filmu.

Imala je različite hobije, ali sada svira flautu, a svaki slobodan trenutak koristi za druženje sa drugarima.

Ksenija o svojoj budućnosti kaže da joj je teško da zamisli bilo šta jer “želim puno toga kao i svi u mojim godinama” iskreno zaključuje ovaj razgovor Ksenija.