Goran Karan i Lapsus bend vas pozivaju na Praznik mimoze

Foto: JUK Herceg Fest

Praznik mimoze u Herceg Novom biće svečano otvoren 18. februara i trajaće do 05. marta, a pripremljeno je preko 40 zabavnih, kulturnih i sportskih programa. Čuveni Mimozin Maskenbal zakazan je za 19. februar u Institutu Igalo, a nastupiće muzičke zvijezde Goran Karan i Lapsus bend.

„Sa splitskih Bačvica vas pozivam da 19. februara dođete malo do centra „Dr Simo Milošević“, ima jedna krasna dvorana u kojoj ćemo napraviti maskenbal, i to ne pod ovim maskama protiv kovida, nego pod maskama koje svako sam sebi odabere“, poručuje Goran Karan.

„Dođite nam u što većem broju da se što bolje zabavimo“, poziva frontmen i pjevač Lapsus benda, Emir Aličković.

Uz Karana i Lapsus bend na maskenbalu će nastupiti novski sastav Exodusi, a očekuje se veliki broj pojedinačnih i grupnih maski.

Ukupan nagradni fond iznosi 3.700 eura: za najbolje grupne maske previđene su novčane nagrade od 1000 za prvo, 700 za drugo i 500 eura za treće mjesto, za najbolje pojedinačne maske nagrade iznose 700, 500 i 300 eura.

Prva ovogodišnja Mimozina povorka krenuće 18. februara iz Igala u 19 časova i prodefilovati gradom do Trga Nikole Đurkovića, gdje će uslijediti otvaranje Praznika i koncert Nede Ukraden od 20 časova. Dan kasnije, 19. februara od 10 časova na programu je Fešta od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri, koja je tradicionalno najposjećeniji događaj na festivalu.

Organizatori 53. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi.