Herceg Novi dobija školu ragbija i atletike

Foto: FB OŠ Ilija Kišić

U Sali OŠ Ilija Kišić u Zelenici, sjutra će u 20 časova biti održan prvi trening za djecu u sklopu škole ragbija i atletike. Djeca ce imati priliku da nauče osnove ovih sportova, kao i da se takmiče u narednom periodu sa vršnjacima iz drugih crnogorskih gradova.

“Druženje, pravilan rast i razvoj djeteta, zabava, jačanje mišića, smijeh, okretnost, balans, fleksibilnoat, putovanja, upoznavanje novih kultura sporta, napredovanje,timski duh, samo su neki od faktora koje pružamo u našoj školi ragbija”, ističe koordinator Ragbi liga kluba Jadran, Igor Adžaip.

Objašnjava da je riječ o bezkontaktnoj verziji ragbija za djecu, odnosno protivnički igrač se zaustavlja dodirom sa dvije ruke. Osim ragbija sa djecom će raditi treneri koji imaju višegodišnje iskustvo u atletici.

“Ovo je idealan spoj dva sporta, koji će djeci omogućiti da napreduju na najbolji način. Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe sjutra na prvom probnom treningu, koji ce se održati u sali Osnovne skole Ilija Kišić u Zelenici. Kon.tel. je 069 260 211”, navodi Adžaip.