Herceg Novi pleše salsu, hip hop & break dance, zumbu…

Foto: Plesni klub Fenix

Jedinstven u regionu, privlačan za domaće i turiste svih uzrasta, prvi put u Herceg Novom sjutra će početi devetodnevni Energy dance festival. Organizatori su I&K Centar Internacionalna Crna Gora i Plesni klub Fenix, u partnerstvu sa Crea dance projekat Crna Gora.

– Počinjemo salsom i zumbom, zatim slijedi nastup trbušnih plesačica, hip hop i break dance festival sa velikim trupama od 50 do 100 ljudi. Nastupiće i djeca iz novskih škola i vrtića sa plesovima. Zatim će se crnogorski klubovi predstaviti raznim plesovima, Na samoj završnici festivala biće gala veče u Hotelu ACD gdje očekujemo brojne predstavnike Vlada iz nekih država, privrednike političare, biznismene, predstavnike ambasada. Tada će nastupiti najbolji takmičari – kazala je Novskom portalu direktorica centra, Olivera Pustinjak Gumber.

Naš grad će biti pretvoren u plesni kamp i međunarodni festival sa učesnicima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Engleske, Finske i Amerike. Stižu i poznata imena iz svijeta plesa, kao što su Luis Garmendia Tito i Juan, kao i hip hop plesači koji su pravili spotove sa Jenifer Lopez i Dua Lipu, a oni opet dovode svoje velike trupe.

Organizatori najavljuju vrhunske plesne trupe, plesne večeri i matinea, plesne animacije, salsu i tango, kao i fitness rekreaciju, seminare, radionice i prvenstva i kupove sa velikim brojem učesnika.

Program

20.-23. maj Salsa Zumba vikend

 

23. maj Belly Dance battle

 

23.-27. maj HipHop & Break dance

 

25.-26. maj Susreti mladosti

 

27-28. maj Fitness vikend

 

29. maj Gala veče

 

Festival je podržala Opština Herceg Novi, hotel ACD, beach bar Peoples i Red bul.