Hotelijeri počinju novu turističku godinu: Ove sedmice prvi gosti u hotelu Lazure

Foto: Lazure

Nakon jednomjesečne pauze od četvrtka vrata će ponovo otvoriti jedan od najluksuznijih hotela na hercegnovskoj rivijeri, Lazure u Meljinama.

“Hotel otvaramo 8. februara. Pauzu smo, kao i svake godine, iskoristili za sve radove i osvježenja koja su hotelu potrebna, a nisu moguća da se izvedu dok u hotelu borave gosti. Njihov komoditet i uživanje u boravku kod nas uvijek je na prvom mjestu. Pauzu smo, takođe, iskoristili za odmor zaposlenih, za putovanja i sajmove kako bismo u novu sezonu krenuli svježi i sa novim idejama”, kaže za Novski portal, menadžerka prodaje i marketinga u Lazure Hotel & Marina, Ivana Macuka.

Biće istovremeno otvoren i SPA u kojem su napravljene “blage korekcije i radovi” za kvalitetnije usluge. U SPA centru opet će u ponudi biti posebne povoljnosti za lokalno stanovništvo: SPA jutro, SPA veče i SPA dan, a Macuka uvjerava da je to za posjetioce prava wellness oaza.

Prvi gosti u istorijskom zdanju Lazure, sa dvadestak luksuznih soba, restoranima i barovima, biće iz regiona. Jer,  letova iz najvažnijih inostranih destinacija nema sve do kraja marta i početka aprila.

lazure dan zaljubljenih“Otvaranje hotela biće uskoro propraćeno i proslavom Dana zaljubljenih za koji već vlada veliko interesovanje, a odmah nakon toga otvaranjem 5. Salona vina. Organizujemo ga u saradanji sa “Compania de vinos” 16. i 17. feburara u našem hotelu. Time ujedno počinje i Festival mimoze koji takođe u destinaciju dovodi mnogobrojne goste iz regiona”.

Hotel Lazure je radio i za Novu godinu, ali su ovoga puta odustali  od klasičnog koncepta novogodišnjeg dočeka, organizujući zanimljive matinee.

“Malo smo zaokrenuli novogodišnju ponudu, s obzirom je grad zaista imao dobru ponudu. Zadovoljni smo kako je prošlo i bila je dobra posjećenost. Daleko je sada pričati o novogodišnjoj ponudi na kraju ove godine, ali svakako ćemo osluškivati potrebe i želje prije svega naših gostiju, te pratiti ponudu destinacije kako bismo na najbolji način zaokružili ponudu i privukli goste upravo u naš hotel”.

Turistička ljetina biće u znaku Britanaca

Kao i svake prethodne očekivanja su velika i za ovu sezonu.

ivana macuka“Interesovanje je veliko i to ponajviše sa britanskog tržišta, na kojem trenutno vlada veliko oduševljenje potencijalima Crne Gore. Britanci su, naravno, vezani za letove tako da prve goste sa tog tržišta očekujemo krajem marta. Pored njih, rast se bilježi sa baltičkog tržišta i zemalja poput Turske, Kazahstana, Uzbekistana i Azerbejdžana. Prilagođavamo se kontinuirano promjenama na tržištu i time postižemo dobre rezultate”.

Hotel Lazure i marina promovišu se na sajmovima, a oslanjaju se veoma i  na digitalni marketing.

“Upravo sam se vratila sa jedne poslovne B2B radionice održane u Beogradu prošle sedmice za partnere iz regiona, ponajviše iz Srbije. Prije toga smo učestvovali na jednom od najvećih sajmova u svijetu – WTM u Londonu, a u nadolazećim mjesecima planiramo brojne druge sajmove koji su specijalizirani za tržišta koja nama dolaze”, navodi Macuka.

Politika zapošljavanja u žiži

Na pitanje kakva će biti kadrovska politika naša sagovornica ističe da je obezbijediti  dobre kadrove sve važnije iz godine u godinu.

“Toga smo vrlo svjesni i na tome jako puno radimo. Na sreću, ili zaslugom, imamo jako velik broj zaposlenika koji nam se vraćaju iz sezone u sezonu. Naš HR tim takođe kontinuirano posjećuje sajmove i radionice specijalizirane za zapošljavanje radnika u hotelijerstvu”.

Iz Lazura su upravo pokrenuli platformu na webu koja će olakšavati prijavu za posao eventualno novim zaposlenim. Sve to na linku  . Za sve zainteresirane tu je i dalje poznata careers@lazure.me adresa na koju svako može poslati svoj CV i prijaviti se za posao u Lazure.