I političari mogu u karoce, samo neka ponesu kacigu

Pripreme za neke od najatraktivnijih segmenata Praznika mimoze uveliko su u toku. Nakon dvije duge godine pauze, očekivanja su velika i od predstojeće trke karocama kroz novsku pjacu. Uz, sad već čuveni abrum „Zagrijevajte kuglagere“, organizator NVO Maškare, marljivo prikuplja prijave za, „najluđu trku u regionu“.

Sudeći po društvenim mrežama, takmičari stižu iz Hrvatske, BiH, Srbije, a prvi put učestvovaće i Svjetski Kilo car, Rambo Amadeus.

Predsjednik NVO Maškare i organizator trke, Ivan Peulić, zajedno sa ekipom, nestrpljivo iščekuje ovaj događaj.

„Nijesmo mogli da radimo ono na što smo navikli, a svi smo se uželjeli druženja, putovanja, maškaranja i svega za što smo bili uskraćeni. To je odušak na koji smo navikli, pa smo ove godine, u dogovoru sa lokalnom upravom, donijeli odluku da trku održimo i nekako „stanemo na kraj“ svemu ovome“, kazao je Peulić u Jutarnjem programu RTCG.

Koliko je vožnja karocama kroz Novi za kratko vrijeme pobrala simpatija ne samo u gradu već i van granica Crne Gore, najbolje govori podatak da je za samo 7/8 dana od početka prijava, registrovano već 40 ekipa!

„Tri su kategorije i ove godine: jednosjed, dvosjed i trosjed, a za kategorije jednosjed i dvosjed imamo već preko 50 takmičara. S obzirom na „brzinu“ prijavljivanja, mislim da ćemo morati da ograničimo broj učesnika, jer kako je krenulo, vrlo brzo ćemo dostići cifru od preko 150 takmičara“, dodaje Peulić.

Peulić ohrabruje sve koji još dumaju da je za vožnju karocom potrebna samo dobra volja i vježba, iako je najveći gušt u stvari – pravljenje karića:

„Suština je da sami napravite karić i dođete na trku sa svojim proizvodom, a ne da vam ga neko napravi. Tako smo i mi prije nekih 35, 40 godina radili…. “, priča Peulić.

Svi učesnici u trci obavezno moraju nositi kacigu, uz sve zaštitne mjere koje će biti na stazi. Donja dobna granica učesnika je 14 godina, gornja nije ograničena.

Ruta trke je od Gradske kafane do Škvera u dužini od 700 m. Prijave se mogu obaviti posredstvom profila NVO Maškare na društvenim mrežama. Za najbolje su pripremljene novčane i materijalne nagrade. Start trke je u nedjelju, 6. marta, tačno u podne. Probna trka voziće se u 11 ura.

„Pozivam i političare da dođu na Trku karića, da se i oni malo relaksiraju i provozaju, samo nek’ ponesu kacige“, poručuje Peulić.