Ičelić preuzeo kormilo novskog prvoligaša

Marko icelic
Foto: KK Primorje 1945

Novi trener hercegnovskog prvoligaša KK Primorje 1945, Marko Ičelić, počeo je sa okupljanjem i upoznavanjem ekipe koja će naredne sezone braniti boje kluba i grada, a pripreme će zvanično početi u drugoj polovini avgusta.

Ičelić je u trenerskoj karijeri vodio Leotar Trebinje, OKK Beograd, beogradski Radnički, Klik iz Arilja, makedonski Kožuv, a radio je i u Ujedinjenim arapskim emiratima. Bio je selektor juniorske reprezentacije Srbije, koja je u Poljskoj na Evropskom prvenstvu 2011. godine osvojila srebro, kao i selektor kadetske reprezentacije, koja je godinu kasnije na kontinentalnom šampionatu u Letoniji i Litvaniji osvojila bronzu.

Šef stručnog štaba plavo-žutih svjestan je odgovornosti vođenja ekipe koja je prošle sezone zauzela visoko četvrto mjesto u I A MCKL, što je ujedno i jedan od najboljih rezultata u osam decenija dugoj istoriji novskog kluba.

“Momci su imali jedan zaista zavidan rezultat prošle sezone. Uvijek je u podsvijesti rezultat od prethodne sezone, ali jednostavno u našem poslu se zaboravljaju prošle sezone i sada pokušavamo da napravimo što bolju priču za narednu. Normalno da su ambicije uvijek visoke i da ćemo pokušati da zadržimo sami vrh tabele. Šta će biti dovoljno da napadnemo ono što svi žele, a to je ABA 2, to je sad veliki splet okolnosti”, kazao je Ičelić i naglasio da mu igrački kadar KK Primorje 1945 nije nepoznat.

“Prethodne tri sezone sam odradio u Trebinju i imali smo dosta trening utakmica ovdje, tako da većinu momaka odavno poznajem. U pitanju su sjajni momci i veoma je bitno da postoji obostrano poštovanje, kako bi snagu i adrenalin izgradili između nas, a sve kako bi na parketu izgledali što bolje u narednoj sezoni”, poručio je Ičelić.

On je posebno istakao zadovoljstvo insfrastrukturom kluba i Sportskog centra Igalo, u kojem plavo-žuti dočekuju gostujuće ekipe – sportska dvorana, teretane, medicinski centar, generalno uslovi za rad – sve je na jednom visokom nivou, ocijenio je novi trener KK Primorje 1945.

Kako je ranije saopšteno, KK Primorje je potpisao ugovore sa sedam igrača koji su okosnica ekipe, trenutno se vrši skauting kako bi se pojačali na pozicijama 1 i 5, a pregovori se vode i sa par igrača koji su porijeklom iz Herceg Novog.

“Radimo na pravljenju ekipe u kojoj ćemo imati veći broj domaćih igrača, jer mislim da je to snaga grada Herceg Novog i da tome treba da se teži”, zaključio je Ičelić.

 

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!