Ivana Dragović pozvana na pripreme odbojkaške reprezentacije CG: Daću svojih 100%

Članica OK Herceg Novi, devetnaestogodišnja Novljanka, Ivana Dragović dobila je poziv za uži spisak za pripreme reprezentacije Crne Gore za pripreme za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u Italiji.

Naša odbojkaška reprezentacija je u grupi sa Turskom, Islandom i Portugalom.

Ivanu je poziv za pripreme reprezentacije obradovao, čak šokirao, priča za Novski portal ova talentovana i skromna djevojka.

– Nisam očekivala, tako da se nisam ni pripremila za tu vijest, totalno je bilo iznenadno i još nisam svijesna da sam ispunila jedan od ciljeva. Ljudi oko mene su uradili što su mogli, sada je red na mene da dam 100% od sebe, kao što to radim uvijek. U reprezentaciji očekujem veliko iskustvo, jake treninge i poznanstva sa novim curama. Nadam se da ću pokazati ono što sam gradila sve ove godine i opravdati povjerenje – iskreno navodi Ivana.

Njen klub, OK Herceg Novi, ove godine je ušao u prvu crnogorsku ligu, što je veliki uspjeh za igračice i rukovodstvo. Ivana je nizala i ranije uspjehe.

– Na pripremama u Barceloni, gdje sam igrala odbojku na pjesku, osvojila sam drugo mjesto i zapažene rezultate. Pored toga takmičila sam se s timom na turniru u Trebinju gdje smo osvojile prvo mjesto Vidovdanskog turnira – priča Ivana.

Zanimljivo je da ova djevojka posebno voli da gleda mušku odbojku.

– Među uzorima mi je jedan od libera, a to je francuski odbojkaš Jenia Grebennikov, a naravno pored njega ih imam još. Mislim da se u odbojku ne ulaže koliko bi trebalo i da nije toliko popularan i cijenjen sport koliko su na primjer košarka, fudbal, ili u mom gradu gdje se najviše ulaže u vaterpolo – smatra Ivana.

Ona je odbojku počela da trenira sa deset godina, odlučila se za ovaj sport, jer je redovno gledala treninge svojih sestara.

– Jako sam zavoljela odbojku, prije svega, jer je odličan sport za žensku djecu, posebno za razvijanje tjela i zdravog duha.

Ivanu pored priprema sa reprezentacijom očekuje i maturski ispit, jer završava četvrti razred gastronomske škole, smjer kuvar u JUSMŠ Ivan Goran Kovačić.

– Pored odbojke sam jako uspješna i u kuvarstvu tako da imam namjeru da upišem fakultet gastronomije, a nakon fakulteta me možda život odvede u drugom smjeru, ali svakako ću ostati u sportu – vidi svoju budućnost Ivana.

Želimo joj puno uspjeha u sportu i svim životnim izborima, šta god to bilo.