„Izdušio“ je balon nad bazenom PVK Jadran na Škveru i počinje ljetnja sezona

Jutros je skinut balon sa bazena na Škveru.

– Ovaj krovni pokrivač u vidu balona nas je spasio u najtežim trenucima za klub kada se urušila krovna konstrukcija bazena Instituta Igalo. Bila je neizvjesna zima i kompletna sezona. Smogli smo kao klub snage i to goruće pitanje riješili montiranjem balona iznad bazena na Škveru – podsjeća direktor PVK Jadan, Miloš Mračević.

Balon se pokazao kao prava odluka, opravdana i uspješna investicija.

– Došli smo do toga da smo tokom zime ispod balona mogli da organizujemo i zvanične utakmice, tv prenose. Tako da mogu samo konstatovati da smo zadovoljni time što smo preduzeli. Međutim, Škver i bazen su sada, ipak, onakvi kakvi su bili, bez balona. Potrudili smo se da prije svih praznika uklonimo taj zimski pokrivač i vratimo se u ljetnji režim rada kada je najveće uživanje na bazenu – dodaje Mračević.

Uređenje tribina, pratećih sadržaja i bazena potrajaće dva dana.

– Treba ukloniti sve elemente, demontirati i mašinsko postrojenje koje je vezano za balon. Sve treba adekvatno lagerovati na bazenu, gdje nam je sada skučen prostor. Moramo obaviti i neke servise kako bi balon i mašinsko postrojenje bili spremni opet za postavljanje u oktobru – navodi Mračević.

Kada i koliko dugo će biti opet korišćen balon, zavisi od vremenskih uslova kao i od završetka zimskog bazena u Institutu Igalo.