Jelena prva, Luka drugi u državi u sprint triatlonu

Foto: TK Podgorica

Na državnom prvenstvu u sprint triatlonu, odnosno na 8. Podgoričkom triatlonu, u konkurenciji od 66 takmičara hercegnovski triatlonci, Jelena Tomašević i Luka Čupić osvojili su sjajne rezultate. Jelena prvo, a Luka drugo mjesto u svojim kategorijama.

Pobjednik na Plavnici u muškoj konkurenciji je Dušan Milošević (1:02:59) iz TK Podgorica, drugi Luka Čupić (1:04:05) iz TK Herceg Novi i treći Dragan Jovanovicć (1:07:10) iz TK Kotor.

Najbolja u ženskoj konkurenciji je Jelena Tomašević (1:12:22) iz TK Herceg Novi, drugu poziciju su zauzele triatlonke iz Kotora Aleksandra Sanja Tot (1:23:38) i Marija Marković (1:28:48).

Takmičari su morali da preplivaju 750m u hladnom kanalu koji pravi rijeka Plavnica, na ušću u Skadarsko jezero, potom da voze bicikl 20km kroz šumu Nacionalnog parka Skadarsko jezero, a odna da istrče rutu od 5 kilometara.

I drugi članovi TK Herceg Novi su na državnom prvenstvu bili odlični, Negovan Stanković prvi u kategoriji 50+ godina, a Goran Daničić je bio 13. Marko Tomašević je ovoga puta brinuo o elektronskom mjerenju vremena učesnika sprint triatlona na Plavnici.