Kako da turistička privreda bude uspješnija u komunikaciji uz primjenu digitalnog marketinga

U Igalu će u Hotelu Palmon Bay, u petak 2. juna biti organizovana dvodnevna Konferencija Four Seasons Tourism Conference (Turizam četiri godišnja doba) sa temom “Digitalni marketing u turizmu”.

Biće to za vlasnike i direktore turističkih zdanja, velikih i malih hotela restorana, apartmana, PR stručnjake i sve iz HORECA biznisa, više trening, pun interaktivnih predavanja, vježbi i radionica kako bi bili što uspješniji u on-line komunikaciji. To podrazumijeva od izrade web sajta, E-mail marketinga i komunikacije, osmišljavanja i vođenja društvenih mreža, oglašavanja na Google-u, čulo se na današnjoj press konferenciji.

U ime organizatora, predsjednik P.R.A. d.o.o. iz Beograda, prof. dr Predrag Vujović, kazao je da žele da pomognu turističkoj privredi Herceg Novog, Boke i Crnogorskog primorja. Na Konferenciji će biti šest predavača iz Beograda, Podgorice i Herceg Novog.

“Prvog dana proći ćemo kroz osnovne stvari koje treba da znaju svi koji vode on line komunikaciju. Tog dana Marko Mitrović i Dragan Petrović iz Gastro tima pokazaće kako se spremaju neki recepti. Marko će to snimati i pokazati kako se koriste društvene mreže. Drugog dana imamo panel diskusije gdje će učestvovati predstavnici hotela Casa del Mare, Conte, restorana Gentlaman, kafea Vagon i vlasnik souvenir radnje Boris Šuberić. Svi su drugačiji i jedinstveni”, kazao je prof. Vujović.

Pod pojmom “Four Seasons Tourism Conference” organizatori su označili misija da pokažu koliko Herceg Novi ima potencijala da se bavi turizmom u sva četiri godišnja doba, te da turističkoj privredi može u tome pomoći marketing i komunikacija, kao i drugi sadržaji koji terba da imaju.

“Gastro team i P.R.A imaju velike planove da podignemo turističke kapacitete i da razvijemo bokešku kužinu. Imaćemo, pored ostalog, on line posebnu školu kuvanja”, najavljuje Vujović i poziva sve koji se bave društveim mrežama u turističkoj privredi da dođu na konferenciju u petak u Palmon bay. Učešće je besplatno, a dobiće mnogo dobrih praktičnih pouka.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi, čiji predsjednik Izvršnog odbora, Jovan Mićunović, kaže da je ovo prilika za dodatna znanja i vještine u turizmu gdje je konkurencija nikada veća.

“Treba da damo sve od sebe da budemo konkurentni za sva četiri godišnja doba, jer Herceg Novi i Boka imaju za to potencijala i imamo ponudu koju treba bolje plasirati. Raduje me da će ova konferencija biti mnogo više praktična nego teoretska. Ovo je samo, nadam se, početak uspješne saradnje kako bismo vlasnicima hotela, apartmana i restorana, lokalnoj upravi i TO, omogućili da lakše prate trendove komunikacije”, istakao je Mićunović.

Marko Mitrović specijlista za video i multimedijlani umjetnk i Dragan Petrović šef kuhinje u restoranu Gentlamen, koji vodi društvene mreže restorana, članovi su sve poznatijeg Gastro Team-a Herceg Novi. Oni imaju i prenose emociju kroz sve što rade.

“Najbitnije je da prvo ljude dovedemo u Herceg Novi i zato prvo treba kvalitetno poraditi na promociji grada. Objasniću na Konferenciji koilko je zapravo video bitan, baviću se hranom. Uvijek sam volio da snimam i gledam kuvarske emisije, pa mi je sada veliko zadovoljstvo što time mogu i profesionalno da se bavim kroz Gastro team. Pripremio sam da pokažem polaznicima konferencije 7 -8 videa, koje sam napravio telefonom, ali i kamerom u studiju”, kazao je Marko.

S druge strane, Dragan će na osnovu ličnog iskustva i neizmjernog intersovanja u svijetu kuhinje pokušati da pokaže kako se treba boriti protiv stereotipa koji nas okružuje.

“Kada gost dođe u neki restoran, obično mu nude identičnu ponudu. U Gastro teamu smo se uvijek trudili da budemo različiti. Nastojao sam da uvijek ponudim nešto što još gosti nisu vidjeli. Volio bih da svi koji dođu u Herceg Novi ne moraju da putuju nigdje da bi vidjeli i okusili ljepotu i raznolikost jela. Kuhinja kojom se ja bavim nije pretjerano klasična. Riječ je o tradicionalnim receptima u modernom tvistu, tehnologiji. Koristim način koji može pomoći većini restorana da održe namirnice svježim i ukusnim. A ništa nema bez emocije”, priča Dragan.

On tu emociju prenosi i preko društvenih mreža i Novskog portala kao šef kuhinje u restoranu Gentlamen u Zelenici. Kreator je sopstvenih jela i takođe i moderator društvenih mreža.

Konferencija u petak pruža izvrsne mogućnosti za umrežavanje sa kolegama iz industrije, kao i za razmjenu ideja i iskustava. Pored toga, polaznici će imati priliku da se upoznaju sa inovacijama u turizmu, tehnologijama i trendovima koji oblikuju budućnost ove industrije koja može trajati 12 mjeseci.

Medisjki partner konferencije je Novski portal.