Karotrc 54. Praznika mimoze: Masovnost, energija, izazovi, a Kotorani najbolji

Na trasi od centra grada do Škvera kariće je vozilo oko 100 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Rusije na jedinstvenoj uličnoj trci “Karotrc”.

Trka je organizivona u tri kategorije, jednosjed, dvosjed i trosjed.

Najbolje vrijeme u jednosjedu imao je Kotoranin, Ernes Senadović, koji je stazu dugu 700 metara prešao za 2 minuta i 1 sekund.

Drugi je bio Ahmer Senadović, takođe iz Kotora, a njegovo vrijeme je 2:07. Treći je bio Nemanja Kašćelan iz Kotora sa vremenom 2:08.

U drugoj kategoriji, dvosjedu, najbrži su bili Dražen i Nikola Boban iz Hrvatske, sa vremenom 1:57. Drugi su bili Bojan i Stefan Gojković iz Herceg Novog, sa vremenom 2:02, a treći Kotorani Miodrag Milovanović i Milan Popović sa vremenom 2:05.

U trećoj kategoriji, trosjed, najbolja je bila opet ekipa iz Kotora Ahmer Senadović, Namanja Kašćelan i Dimitrije Tadić sa vremenom 2:03. Drugi su bili Novljani Bojan Gojković, Stefan Gojković i Bojan Bulatović sa vremenom 2:06. Treći Kotorani Miodrag Milovanović, Dejan Kustudić, Ivan Bilafer a stazu su prešli za 2:07.

Jedan od učesnika današnje trke bio je i Rambo Amadeus, koji je stazu prešao za 4:18. Najstariji učesnik, Zoran Zoro Martinetti, odvozio je karić do Škvera za 2:35.

Trku je odlično organizovala NVO „Maškare“, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, uz podršku JUK „Herceg-fest“ i Turističke organizacije Herceg Novi, kao izmješteni dio programa Praznika mimoze, zbog ranijih loših vremenskih uslova.