Konjević i Subotić pozivaju ministra pravde i Glavnog specijalnog tužioca da ispitaju izbor direktora Instituta Igalo

Konjevic subotic
Foto: Novska lista

Izborom Zorana Kovačevića na mjesto direktora Instituta Igalo, krnji tročlani Bord direktora bez dva člana koji su časno podnijeli ostavke na svoje pozicije, pokazao je da je DPS hobotnica još uvijek aktivna kako u Herceg Novom, tako i u državi Crnoj Gori, saopštavaju iz Novske liste, potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević i poslanik u Skupštini Crne Gore, Jovan Subotić.

„Većina u Bordu direktora Instituta na taj način je povjerena dvojici članova Borda iz reda manjinskih akcionara, Žarku Rakčeviću i Savu Kaleziću što je prihvatio i podržao predsjednik Borda Batrić Kontić, član SNP-a.

Nelegitimni Bord direktora koji je izabrala Vlada Dritana Abazovića, tako je na čelo ovog giganta zdravstvene i turističke privrede doveo bivšeg predsjednika Kluba odbornika DPS u Skupštini Herceg Novog i čovjeka koji je aktivno učestvovao u decenijskom propadanju Instituta Igalo“, navode u saopštenju.

Kako dodaju, Novska lista otvoreno sumnja u zakonitost raspisivanja konkursa i izbor Kovačevića na ovo mjesto, te poziva ministra pravde, Andreja Milovića i Glavnog specijalnog tužioca, Vladimira Novovića, da ispitaju ovaj proces.

„Takođe i da ispitaju na koji je način gospodin Rakčević došao do 26 posto akcija Instituta Igalo i pozicije da odlučuje o sudbinama svih onih koji su profesionalno ili zdravstevnom potrebom vezani za Institut Igalo. Sve podsjeća na još jednu epizodu u prljavoj igri koja se zove loša privatizacija Instituta Igalo kroz obezvrijeđivanje ovog kolektiva.

Imajući u vidu da ovaj proces nema podršku niti Vlade Crne Gore niti grada Herceg Novog, borićemo se svim legitimnim sredstvima da do ovakvog razvoja situacije ne dođe, te da o Institutu odlučuju oni koje je narod za to birao, a ne oni koji su tu podršku odavno izgubili“, zaključuju u saopštenju potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i poslanik u Skupštini Crne Gore, Jovan Subotić.