Mali glumci Katarina i Mihajlo i Vesna Vukićević nagrađeni na Festivalu dječijeg teatra u Baru

Na XIII Festivalu dječijeg teatra Crne Gore – Bar, 2022, od 15. do 19. juna dvoje hercegnovskih učenika iz OŠ Dašo Pavičić osvojili su vrijedne nagrade. To su Katarina Šiler, koja je igrala majku Julije I osvojila drugu nagradu za glavnu žensku ulogu i Mihajlo Vlahović drugu nagradu za epizodnu mušku ulogu barona Salvatorea u predstavi “Siromašni Romeo”. Kostimografkinja, Novljanka Vesna Vukićević dobila je prvu nagradu festivala.

Predstava “Siromašni Romeo” je produkt časova dramske sekcije koju vodi nastavnica Sandra Seferović a pripremana je u okviru donatorske akcije “Poklonite (se) školi”

Direktor Festivala mr Miodrag Banović saopštio je da se nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije COVID-19, uspješno nastavlja tradicija Festivala dječijeg teatra Crne Gore u Baru.

Takmičilo se 19 pozorišnih ansambala sa 225 učesnika, a u pratećem umjetničkom programu nastupilo je još oko 200 mladih umjetnika iz Bara.

Od 2007. godine, od kada postoji Festival, odigrano je 229 pozorišnih predstava, sa malim glumcima iz crnogorskih osnovnih škola, od kojih je 78 predstava bilo iz Bara.
Predstave je ocjenjivao Stručni žiri u sastavu Dragiša Simović, predsjednik – glumac, Vladimir Cerović, član – glumac, i Milija Šćepanović, član – pozorišni režiser.