Meteorolozi se „poigrali“ sa organizatorima Praznika mimoze

Da nije jednostavno ispuniti ambicije, želje i planove, te održati 53 godine tradicije Praznika mimoze znaju dobro organizatori brojnih programa, takmičenja i fešti na otvorenom u Herceg Novom.

Ove godine vrijeme je pustilo da se održi koncert Nede Ukraden na otvaranju i narednog dana najmasovnija pučka fešta duž rivijere, ali završnicu je pomrsio vjetar, kiša, hladnoća…

Karnevalski programi na Škveru i u Portonovom su juče održani uz cvokotanje i nelagodu, jak vjetar. „Pravi pomet“ – komentarisali su posjetioci i učesnici.

Toliko su bili loši uslovi za vanjske događaje da je i završni koncert festivala Deajana Petrovića i Big banda morao sinoć biti odložen. Samo da nam i on ne „ostane dužan“ kao Željko Joksimović, pretprošle godine.

A onda je toliko promovisana, s nestrpljenjem iščekivana i uzbudljiva trka karića, najavljena za danas, otkazana za sljedeći vikend. Čak 50 osoba je bilo uklječeno u njenu organizaciju da bi 140 učesnika, a sa njima i publika bili bezbjedni.

Organizatori su poslušali meteorologe koji su najavljivali kišu i pljuskove. Odustali su od trke. Kad ono-osvanuo tih, oblačan dan, promaljalo malo i sunce. Nije čak ni hladno kao prethodnih dana.

Ako su se meteorolozi „prevarili“ u prognozi, znamo sigurno da nas NVO Maškare neće prevariti i održaće „Karotrc“ idućeg ili nekog drugog sunčanog dana vikenda.