Mikijelj: Prihodi od trajektne linije preko 8,1 miliona eura

Trajekt 30. avgust najbolji je poslovni poduhvat, ustvrdio je direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj pred novinarima danas na pressu povodom godine od naplate i nove cjenovne politike trajektne linije Kamenari-Lepetane.

“Upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane je primjer kako efikasna i transparentna državna uprava može znatno povećati efikasnost i profitabilnist javnih preduzeća. Takođe, cio postupak oko vraćanja trajekta u vlasništvo države je pokazao koliko du bile jake, gotovo nepobjedive kriminalne i tajkunske sprege bivšeg korumpiranog režima Mila Đukanovića. Svi se sjećamo medijske hajke kroz koju smo moj tim i ja prošli. Svaki naš korak u ovom poslu je bio propraćen dotad neviđenim napadima, čak i na naše porodice”, ustvrdio je Mikijelj.

Potom je saopštio da su ostvarili prihod od 8,1 miliona eura za godinu, a “tajkuni Mila Đukanovića su davali sitninu u državni budžet, 200 hiljada eura”.

Godišnje su krali najmanje 3,8 miliona eura, ustvrdio je on te da su to hrabro ustanovili.

“Zato su napadi na mene i moj tim bili toliko bezočni i strašni – oduzeli smo DPS tajkunima 3,8 miliona eura godišnje. Nismo tu stali – prije godinu dana nismo imali nijedan brod – za samo godinu dana mi imamo 8 brodova u našem vlasništvu”.

On je uvjeren da će na “fenomenalan način odgovoriti narednoj ljetnoj turističkoj sezoni”

“Imamo i ljudske resurse i kapacitete potrebne za realizaciju turističke sezone na najbolji način i uvjeren sam da će građani Tivta, Herceg Novog, ali i cijele Crne Gore u narednom periodu na jedan jasan način vidjeti korist i benefite od toga što sredstva sa ovog lokaliteta idu u budžet svih građana Crne Gore”, poručio je on.