Milivoju i Iliji preostale još dvije regate na Svjetskom prvenstvu u jedrenju

Foto: Sa ranijih takmičenja

Još jedan dan i dvije regate preostale su na izuzetno zahtjevnom Svjetskom prvenstvu u jedrenju u olimpijskoj klasi ILCA 7. Crnogorski reprezentativci Milivoj Dukić i Ilija Martinović se ne predaju.

Milivoj je napredovao i trenutno je na 26 poziciji, kaže za Novski portal selektor Ilko Klakor.

– Prvu regatu zbog penala koji je dobio na samom startu završio je na 41. mjestu, dok je druga bila fenomenalna od samog starta i sada zauzima 26. poziciju, jer je u cilj ušao 4-ti.

I Ilija, koji je takođe imao protest i nažalost izgubio, pa tako nije mogao napredovati. Jučerašnjim 41. i 46. ulazom ukupno je 59-eti- navodi Klakor.

Jedriličari iz Crne Gore su prije polaska u Meksiko mogli da se pohvale da su napravili pravi podvig, jer su na osnovu sjajnih rezultata u proteklom periodu, dobili pravo da imaju dva učesnika na planetarnoj smotri.

Onda su na Svjetskom prvenstvu izborili plasman u finalnu, odnosno zlatnu grupu. Dukić, koji je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara, ima šanse da stigne među TOP 20, dok će mladi Marković nastojati da se probije na što bolju poziciju u generalnom plasmanu, te prikupi što više bodova za mjesto na svjetskoj rang listi.

Želimo našim momcima dobar vjetar posljednjeg dana takmičenja u Meksiku na još dvije regate.