Miloš Pejović: Opušteno u ulozi promotera 8. Novske skalinade

Foto: Duško Miljanić

Kako se približava 13. februar raste uzbuđenje među Novljanima i njihovim gostima, učesnicima 8. Novske skalinade. Adrenalin, sličan onom na pozorišnoj sceni ispunjava već i našeg sugrađanina, glumca Miloša Pejovića. Nikada još nije imao sličnu ulogu, promoter 8. Novske skalinade.

Miloš će biti na javnoj sceni, pred svojom publikom, što je dovoljno opterećenje, ali zapravo neće morati uopšte da glumi, nego da trči. Moraće da savlada 646 skala i brojne uspone, od Škvera do vrha grada i usnule dame, Španjole.

Za Novljane, trka nad trkama, a za njega?

– Drago mi je što su me iz Triatlon kluba Herceg Novi pozvali da budem promoter tog događaja, koji znači afirmaciju zdravih stilova života, ali i promociju našeg grada. Skalinada povezuje dvije vrlo specifične lokacije, Škver i Španjolu, po kojima je Herceg Novi poznat – kazuje Pejović.

Treba, ipak, biti u dobroj fizičkoj formi, a Miloš to jeste, jer to zahtijeva i posao glumca.

– Uprkos dva preležana kovida, našao sam vremena i od ljetos treniram. Vratio sam kondiciju, mada nisam još trčao do gore. Ako ne budem mogao da istrčim, prošetaću i biće dobro. Inače, kad sam na sceni, ima toliko zahtjevnih uloga i koreografija, kao i veoma fizički napornih predstava. Zato glumci moraju stalno biti u formi.

Novljani su prilično lijeni i radije presjede u kafiću nego trče ili se bave sportom i treniranju. Međutim, danas nisu samo Novljani takvi, navodi Miloš:

– Možda smo mi čak u boljoj kondiciji, jer stalno moramo da se penjemo i spuštamo skalama. Definitivno, s godinama se teže odlučiti za stalnu fizičku aktivnost. Za sebe mogu reći da sam ekstreman i ne štedim se na treninzima. Volio bih da se drugačije disciplinujem, da to bude po malo svaki dan. Najviše treniram kada sam u Herceg Novom.

 

Najdraža rola

Foto: Duško Miljanić

Iza Miloša Pejovića su brojne pozorišne i filmske role, kao i uloge u TV serijama, glumačke nagrade. Ubijeđen je da još nije odigrao “ulogu života”, ali uloga Lenija u predstavi “O miševima i ljudima”, koju je režirao Dino Mustafić, do sada mu je najdraža.

– To je predstava koja se nije, na žalost, mnogo igrala, ne znam iz kojih razloga. To je bila koprodukcija Barskog ljetopisa i Gradskog pozorišta Podgorica, gdje sam sada zaposlen. Igram čovjeka koji je mentalno zaostao. To je bio veliki izazov, ali i odgovornost. Lik nosi veliku humanost u sebi. Priča je jako tragična. To je do sada za mene najzahtjevnija i najdraža uloga.

Pejović je upravo završio obnovu predstave “Smrt i djevojka” u Crnogorskom narodnom pozorištu. Na repertoaru Gradskog pozorišta su predstave u kojima igra, “Zelena čoja Montenegra” ,“Omladina bez Boga”… Stalno je na novim kastinzima i audicijama. Očekuje uloge u još dvije predstave ove sezone. U Herceg Novom računa na igranje mjuzikla “San o Boki” i “Carevo novo odjelo”. Zadovoljan je što se publika vraća u pozorišne sale. Poziva Novljane i goste na 8. Novsku skalinadu 13. februara i da prate novi portal Novski.me.