Na hercegnovskoj rivijeri preko 11 hiljada turista, među gostima dosta stranih novinara

Foto: NTO

Iako je u odnosu na proteklu sedmicu 1.800 manje turista ukupan broj prijavljenih u Herceg Noovm je 11.405, šro je za 2.545 više u odnosu na isti dan u 2022. godini. Time se nastavlja pozitivan trend posjete u septembru.

Karakterističan je veliki pad posjete u domaćinstvima, pa je sličan broj gostiju u hotelima-5.562 i kod izdavalaca soba, apartmana i vila -5.823.

Za mnoge je septembar najljepši mjesec za odmor, jer manje su gužve, niže cijene smještaja, sunce je blaže, more još prijatno. Jedino bi turističkim i ugostiteljskim radnicima, vlasnicima turističkih brodića, promjena vremena ovih dana mogla »pomrsiti račune« za dobru postsezonu.

U Nacionalnoj turističkoj organizaciji već počinju promociju ponude Crne Gore za narednu godinu. Ispratili su još jednu grupu stranih novinara iz Luksemburga. Tokom nekoliko dana boravka u našoj zemlji oni su obišli Skadarsko jezero, Bar, Herceg Novi, Perast, Kotor, kao i Budvu, Lušticu i Porto Montenegro.

Novinar magazina Reesen, Maurizio Maffei, kazao je da je uvijek lijepo posjetiti primorje, ali misli da se pravi biser ove zemlje krije u planinama, daleko od uobičajenih turističkih tura.

Na novinara nedjeljnog magazina Revue, Jérôma Becka, prva dva programa su ostavila najjači utisak, zbog predivnog Skadarskog jezera i posjete selu Žlijebi u zaleđu Herceg Novog.

Sa sličnim razmišljanjem iz Crne Gore otišla je i predstavnica ULT-a, Lydia Heinisch na koju su naši nacionalni specijaliteti i ljubazni domaćini, ostavili takav utisak da je poželjela da svako to doživi, što je sada lako kada postoji direktna avio konekcija sa Tivtom i Podgoricom.