Na Savini sahranjen kapetan korvete, bivši komandant ŠB Jadran, Predrag Supić

Foto: Ministarstvo odbrane

Na novskom gradskom groblju Savina, uz vojne počasti, porodica, prijatelji i pripadnici Mornarice Vojske Crne gore oprostili su se od bivšeg komandanta školskog broda Jadran, kapetana korvete Predraga Supića. On je prije dva dana iznenada preminuo u 51. godini.

Supić je rođen 1971.godine u Prijedoru, u Bosni i Hercegovini.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore, nakon početka studija na Mornaričkoj vojnoj akademiji Jugoslovenske Ratne Mornarice u Splitu, nakon raspada Jugoslavije, studije je završio u Beogradu.

Karijeru je započeo u Ratnoj Mornarici Vojske Jugoslavije, potom Mornarici Vojske SCG, a od 2006. bio je u Mornarici Vojske Crne Gore.

Na školskom brodu Jadran bio je skoro dvije decenije. Na čuvenom jedrenjaku ostavio je najljepše i najuspješnije godine svoje karijere. Poseban pečat ostavio je upravo kao komandant ovog bisera Mornarice Vojske Crne Gore.

– Generacije mornara pamtiće ga kao izuzetnog poznavaoca pomorskih vještina, čovjeka koji je imao poseban pedagoški nerv, kao i sposobnost da svoja znanja prenosi na mlađe generacije.

Bezbrojne morske milje prešao je sa Jadranom, pomažući učenicima srednjih pomorskih škola i studentima Pomorskog fakulteta da spoznaju i što više nauče o ćudima morskih vjetrova i struja.

Što je najznačajnije, prenosio je na njih svoju ljubav prema moru i plovidbi, uvijek dostojanstveno i časno noseći uniformu Mornarice Vojske Crne Gore.

Posljednjih nekoliko godina bio je angažovan u Komandi Mornarice VCG u Baru.

Hvala ti na svemu i mirno more kapetane! – posljednji je pozrdav komandantu Supiću iz Ministarstva odbrane.