Najbolji radnik “Vodovoda” Željko Čeprnjić

Nagrada za najboljeg radnika u hercegnovskom preduzeću “Vodovod i kanalizacija u prošloj godini pripala je Željku Čeprnjiću, a ravnopravno drugo mjesto dijele inkasant Nebojša Mandić iz naplatne službe i hemičarka Dušica Grubač u laboratoriji Filterske stanice Mojdež.

Njima su tradicionalno, povodom Svjetskog dana voda, priznanja za posebne uspjehe u radu u protekloj godini, uručena na svečanosti u pogonu preduzeća u Zelenici. Gojku Mandiću će priznanje biti naknadno uručeno.

Onaj ko provede 22 godine u kompaniji, poput Željka Čeprnjića, pa bude proglašen najboljim, a dolazi iz tehničkog sektora, znači kolektivni doprinos u postignutim rezultatima, saglasan je Čeprnjić i njegov pretpostavljeni u ovom sektoru, Goran Simović.

A rezultati su u protekloj godini zavidni: postavljeno je 1 114 vodomjera, otklonjeno 429 kvarova unutar vodovodnog okna, obavljeno 228 isključenja i 12 izmještanja vodomjera.

U susret ljetnjoj sezoni direktorica Olivera Doklestić naglašava da, uprkos vanrednim naporima, imaju i dalje velike tehničkie gubitke na mreži u koju ubacuju od 300 do 550 litara u sekundi vode.

Rezervoari u Bijeloj i Kamenarima

Planiraju i ulaganja radi kvalitenijeg snabdjevanja vodom duž rivijere do ljeta, mada s oprezom. Jer, zbog opštih prilika moraju voditi racionalnu poslovnu politiku, ističe za Novski portal Doklestić:

– Našli smo lokaciju za gradnju rezervoara od 250 kubika u Bijeloj, kao i za Kamenare –Jošicu. Time bi se postiglo ravnomjerno snabdijevanje u prvoj zoni. Kada bismo izgradili rezervoar na koti oko 60 m nadmorske visine onda bismo iznivelisali snabdijevanje u prvoj zoni od Zmijica do Kamenara. Ne bi se osjetile razlike. Jer, imamo količinu vode, ali je problem u raspodjeli. Međutim, treba obezbijediti put do rezervoara. Htjeli smo da završimo sve do ljeta, ali imovinsko pravni odnosi, puno vlasnika na parcelama za prilazni put, može odužiti posao – ističe Doklestić.

Investicija bi iznosila oko 120 hiljada eura i zbog nestabilnih političkih i ekonosmkih prilika ta sredstva “Vodovod” ne bi mogao sam da izvodiji. Računaju na kredit ili podršku Opštine.