Najzad više ulaganja u novsku infrastrukturu: Plan čak 80 miliona eura

Ove godine je budžetom za 2022. Vlada opredijelila 12,6 miliona eura za započete i planirane projekte u Herceg Novom, dok će do 2024. godine, kako računaju u Upravi javnih radova, biti obezbijeđeno oko 80 miliona.

Ovo je prilično ambiciozno, nakon dugogodišnjeg izostanka investicione podrške hercegnovskoj opštini, što se povezuje i sa dolaskom Novljanina, Bora Lučiča na čelo Uprave.

Tako se preko Uprave u Herceg Novom finansira 16 projekata, a sa 12 miliona se otvara čitav investicioniu ciklus od oko 80 miliona. Počelo je i raspisivanje tendera za krupne infrastrukturne projekte, među kojima je i Austobuska stanica čija će izgradnja biti kompletno finansirana iz kapitalnog budžeta Crne Gore za 2022. godinu.

U toku je tender za izradu pristupnog puta do Autobuske stanice u Igalu, koji bi trebalo da bude gotov do ljeta, a poslije njega i da počne gradnja ovog kapitalnog objekta.

Više od pola miliona eura obezbijeđeno je i za rekonstrukciju puta Kruševice-Vrbanj. Raspisan je tender za izvođača koji će biti zaključen 4. marta. Izabranoj firmi će biti dat rok od 4 mjeseca da završi radove.