Naš Luka Čupić osvojio Ocean Lava Montenegro 2022

Član Triatlon klupa X Herceg Novi, Luka Čupić, pobjednik je ovogodišnje finalne trke Ocean Lava Montenegro u Kotoru. U jakoj konkurenciji od oko 500 takmičara iz 42 zemlje Čupić je ostvarenim rezultatom izuzetno zadovoljan, kao i čitavom organizacijom trke, iako je imao polomljeno pedalo na biciklu.

“Voda je bila odlična, temperatura baš kako treba. Biciklo je dobro krenulo, međutim, imao sam problema sa pedalom gdje sam izgubio sigurno minut. Na sreću, uspio sam da kao i prošle godine, na cilj stignem kao prvoplasirani”, kazao je on.

Pored Luke, pobjednici takmičenja su Luka Szabo, David Luna, dok su ženskoj kategoriji prva tri mjesta zauzele Fabo Ildiko, Virag Bihari i Anastasia Karpinska.

Inače, trku je započeo Milan Petrović učesnik iz Srbije, kao jedini slabovidi paratriatlonac na distanci 1900 m plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja.

Direktor trke Igor Majer, kazao je da je distanca sama po sebi izuzetno izazovna. Nakon njih, startovalao je 310. triatlonaca na half distanci, potom je, kako je rekao, usljedila olimpijska distance u kojoj je učestvovalo 130 takmičara.

“Svi su uspješno završili olimpijske distance, imamo prve u muškim i ženskim kategorijama. Dan je prelijep, ambijent kod Starog grada još ljepši, vrijeme nas je poslužilo i sve protiče kako smo i očekivali”, kazao je on pri kraju trke, jer su su se na stazi “zadržali” neki sporiji triatlonci.

Majer je zahvalan Upravi policije, Komunalnoj policiji, Službi zaštite i spašavanja, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, spasiocima na vodi, kajakaškim klubovima bez kojih, kako je kazao, ova trka ne bi mogla da se održi planiranim tokom.

Kao i uvijek kada se organizuje Ocean lava Kotor je prepun, i danas smo svjedoci jedne odlične, sportske atmosfere, kazao je direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić i dodao da Kotor slavi zdrave stilove života, sport. Ovaj događaj je uvod u predstojeću turističku sezonu.