Nastavlja se borba za vrh tabele: Pobjeda imperativ protiv KK Jedinstvo 1950

Kk primorje
Foto: KK Primorje 1945

Nakon pobjede nad ekipom KK Lovćen u 19. kolu I A MCKL, plavo-žuti večeras dočekuju ekipu KK Jedinstvo 1950, a meč počinje u 18 sati u Sportskom centru Igalo. Pobjeda na Cetinju, prva još od 2012. godine, dobra je uvertira za večerašnju utakmicu, ali i intenzivnu završnicu košarkaške sezone.

Prema riječima šefa stručnog štaba gradskog kluba iz Herceg Novog, Danila Pavićevića, ekipa KK Jedinstvo 1950 se trenutno bori da izbjegne odlazak u drugu ligu, a u pitanju je klub sa dugom tradicijom, te večerašnja utakmica sigurno neće biti laka za osvojiti bodove.

“Probaćemo da odigramo agresivno, da pretrčimo ekipu Jedinstva, nametnemo svoj ritam koji oni neće moći da “isprate” sa kraćom rotacijom. Mi ćemo se truditi da budemo svih 40 minuta agresivni i nadamo se da će nam to donijeti dobar rezultat”, naglasio je trener Pavićević.

Nakon pobjede na Cetinju, koje se smatra tradicionalno teškim gostovanjem, plavo-žuti momci puni su samopouzdanja i spremni da pokažu zašto je ekipi mjesto pri vrhu tabele.

“I u prvom dijelu sezone imali smo period sa intenzivnim rasporedom gdje smo igrali na svakih tri-četiri dana, pokazali smo da možemo da igramo dobro u kontinuitetu. Zalaganje igrača i stručnog štaba je na zaista visokom nivou i nadam se da ćemo kao i u prvom dijelu sezone pokazati zašto pripadamo vrhu crnogorske košarke”, kazao je kapiten KK Primorje 1945, Slobodan Miljanić i dodao da će ekipa večeras težiti da, uz mnogo trčanja, nametne svoj tempo i ritam igre koji ekipa Jedinstva neće moći da prati.

“Pozivamo sve poklonike košarke i ljubitelje kluba da večeras u što većem broju dođu i podrže naše momke i da svi zajedno zabilježimo još jednu pobjedu koja će nas približiti ostvarenju cilja, tj. visokom plasmanu u I A MCKL i igranju regionalne lige 2025. godine. Herceg Novi bi na ovaj način po prvi put imao predstavnika u ABA ligi – po rangu, najkvalitnijem takmičenju u kojem jedan klub kolektivnog sporta iz Herceg Novog”, poručuju iz novskog prvoligaša.