Nezavisni sindikat policije Crne Gore: Naša žrtva za društvo mora biti poštovana

Nikada nije bilo lako biti policijski službenik, a posebno se čini da to nije lako danas. Loši uslovi rada, male zarade, nedostatak ljudstva samo su neki od problema sa kojima se suočavamo, poručuju u čestitki službenicima MUP-a povodom Dana unutrašnjih poslova.

“Dostojanstvo i poštovanje ove vrlo zahtjevne i izuzetno teške profesije su značajno, nadamo se ne i nepovratno, izgubljeni.Teško jeste, ali nam ne pripada niti možemo sebi da dozvolimo odustajanje. Ova država nas treba, ovo društvo nas treba, ovaj narod nas treba. Ne smijemo i ne možemo da ih iznevjerimo. Hrabro, odlučno, uzdignute glave svakodnevno ispunjavajmo naš moto “Služiti i štititi”, ne štedeći sebe ni najmanje a dajući se drugima najviše moguće. Toliko smo im dužni”.

Dodaju da Nezavisni sindikat policije Crne Gore ostaje čvrsto i posvećeno na putu borbe za bolji položaj svih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Pozivaju sve kolege im se pridruže, jer zajedno mogu značajno da unaprijede kako njihov položaj i uslove rada tako i bezbjednosni ambijent u kome svi zajedno živimo, navode u čestitki.

Takođe, pozivaju sve društvene činioce, prvenstveno one čija je obaveza da im obezbijede veće zarade, bolju opremu, uslove rada, pravnu zaštitu da to i urade u što kraćem roku, jer to sigurno, kako tvrde. zaslužuju.

“Žrtva koju podnosimo i koju smo spremni da podnesemo za ovo društvo mora biti poštovana i vrednovana na pravi način. Ako ne mi naše porodice to sigurno zaslužuju”, zaključuju iz Nrezavinsmog sindikata policije.