Nikšićaninu 20 dana zatvora zbog tuče u Igalu

Nikšićaninu M.P. (62) izrečena je kazna zatvora u trajanju od 20 dana, zbog napada na D.V i narušavanja javnog reda i mira – prenosi portal CDM.

“Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenja u Herceg Novom, Nadija Hasanbegović je dana 12.08.2022.godine, okrivljenom M.P. iz Nikšića (1960.), izrekla jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, zbog narušavanja javnog reda i mira”, saopštio je predsjednik tog suda Marko Đukanović.

Kako je saopšteno, u hitnom postupku utvrđeno je da je okrivljeni na javnom mjestu, ispred terase ugostiteljskog objekta „Babić“, u Igalu, u Herceg Novom, fizički napao oštećenog D.V., na način što mu je, nakon kraće verbalne rasprave zadao jedan udarac otvorenom šakom u predjelu lijeve strane glave – uha i vrata, a zatim ga objema rukama gurao u njegovo vozilo, nakon čega mu je ponovo zadao udarac otvorenom šakom u predjelu uha i vrata, a kada je oštećeni sjeo u svoje vozilo, okrivljeni se naročito drsko ponašao.

“Zbog osnovane sumnje da će ponoviti prekršaj, odlučeno je da se kazna zatvora izvrši prije pravosnažnosti rješenja, shodno članu 229 stav 1 tačka 2 Zakona o prekršajima”, pojasnio je Đukanović.