Noć punog mjeseca i uspon na Subru 19. februara

Foto: PK Subra

U okviru jubileja 90 godina od osnivanja PK „SUBRA“, članovi ovog starog kluba će organizovati 19. na 20. februar 19. noćni uspon na Subru (1679 m), odnosno manifestaciju “Noć punog Mjeseca”.

– Ako si planinar i imaš iskustva u zimskom planinarenju, odnosno, upotrebi cepina i dereza, prijavi se do 17.02. do 12 h i učestvuj u ovom nezaboravnom događaju! – pozivaju iz Subre.

Gratis smještaj je za učesnike osiguran u domu Za Vratlom. Kotizacija iznosi 3 eura. Broj mjesta je ograničen na 30 učesnika iz sigurnosnih i epidemioloških razloga. Nakon uspona predviđen je zajednički obrok u domu.

Organizatori upozoravaju da je učešće u ovom događaju na sopstvenu odgovornost. Telefon za rezervacije je +382 (0)69 262 331

Start je kod planinarskog doma u ranim jutarnjim, odnosno, noćnim satima, kako bi se u organizovanoj koloni izašlo do vrha Subre. Tu učesnike očekuju uvijek spektakularni prizori izlaska sunca, ali i topli čaj i okrepljenje.

Ovogodišnji 19. Noćni uspon se organizuje pod okriljem Praznika mimoze. U sklopu je kalendara aktivnosti PSCG, uz podršku Parka prirode „Orjen“.