Novski triatlonci u vrhu na trci “Last one alive” i Prokletije triatlonu

Proteklog vikenda još jedan uspješan test izdržljivosti i dvije trke prošli su uspješno u Gusinju hercegnovski triatlonci.

Jelena Tomašević je na državnom prvenstvu u olimpijskom triatlonu, na 3. Prokletije Triatlonu kod žena osvojila apsolutno prvo mjesto, kao i u svojoj kategoriji.

Saša Vodovor je bio pobjednik u svojoj kategoriji 50+ olimpijski triatlon, 1500m plivanja u Plavskom jezeru , 40 km bicikl od Plava do Gusinja i 10 km trčanja kroz Gusinje, s vremenom 2 h 59 min završio je među 80 takmičara kao 26-ti, ali prvi u kategoriji 60 + i Negovan Stanković.

Vjerovatno bi i naš triatlonac Peđa Petrović ostvario odliičan rezultat u kategoriji 40+, bio je spreman, ali imao je tehnički problem sa biciklom.

Rezultat 63-godišnjeg Negovana Stankovića je sjajan ako se zna da je dan prije, u subotu u konkurenciji 100 učesnika na manifestaciji “Last one alive”, istrčao 100 kilometara za 13 sati. U ukupnom plasamanu je bio četvrti , a prvi u svojoj kategoriji.

U Gusinju je, inače, prvi put organizovana zanimljiva manifestacija ultra marathon koja je karaktera – najizdržljiviji osvaja. Podrazumijevala je 2.5 km za 20 min. Start svakog kruga je tačno 20 min od prethodnog starta. Svi takmičari morali su krenuti na znak na kružnoj stazi.

Osim za odlazak u toalet, nijesu smjeli da napuštaju stazu dok ne završe započeti krug. Svaki krug se mora završiti u okviru 20 min, pa i posljednji Zabranjena je bila upotreba štapova za trčanje/hodanje, objašnjava za Novski portal Negovan.

“Pobjednik je osoba koja završi najviše krugova. Zvali su me da im budem promoter. Nisam to planirato, jer me očekivalo državno prvenstvo i olimpijski triatlon, ali organizatori iz TO Gusinje su bili uporni. Pristao sam, bilo je veličanstveno, dosta učesnika, publike…Krenuo sam, računajući da ću istrčati samo polumaraton 21 km, pa 40 km, onda 70 km… Tu su sve žene već odustale. Ostao sam među četiri posljednja učesnika, trčao sam 13 sati 100 km. Onda sam odustao, jer sam, ipak, htjeo da sjutradan istrčim Olimpijski triatlon. Postao sam državni prvak u svojoj kategoriji. Organizatori su me nosili na rukama. Bio je to spektakl”, priča Negovan.

Otvoreno državno prvenstvo Crne Gore u olimpijskom triatlonu za početnike bila je i super prilika da sa prefesionalncima odmjere snage. Prvi vikend u julu za triatlon na Prokletijama tako postaje prepoznatljiv i po terminu „Prokleto dobra trka“, u organizaciji Triatlon kluba Tivat. Pored domaćih učestvovali su i takmičari iz još deset zemalja.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!