Od sjutra radovi na klizištu ispod magistrale na Toploj

Foto: Služba za informisanje OHN

Sanacija klizišta na Toploj, iznad crkve Vaznesenja Gospodnjeg, koje ugrožava dio magistralnog puta M3 kroz Herceg Novi počeče sjutra, što će značiti i poseban oprez za vozače i pješake na ovom lokalitetu.

Tokom izvođenja radova doći će do izmjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Saobraćanje na ovoj dionici magistrale odvijaće se neizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom. Saobraćaj će biti regulisan postavljanjem semafora, obavještava izvođač.

Privremeni režim saobraćaja trajaće od 18. aprila do 01. juna, prema rješenju koje je na zahtjev izvođača donijela Uprava za saobraćaj.

Radovi će biti izvedeni prema projektu koji je izradio „GeoT“ d.o.o. iz Podgorice, a Uprava za saobraćaj je posao vrijedan oko 450 hiljada eura povjerila kotorskoj kompaniji „Briv Construction“.

Mole se građani za strpljenje i razumijevanje tokom trajanja radova. Vozači putničkih vozila upućuju se da za saobraćanje u pravcu Meljine-Igalo koriste ulicu Orjenski bataljon, a u pravcu Igalo-Meljine Njegoševu ulicu.

Na taj način mogu doprinijeti rasterećenju saobraćaja na magistrali, koju svakodnevno koristi veliki broj teretnih i vozila u tranzitu.